Μ.Δασκαλάκης στα Χανιά: "Αν δεν λυθεί το οικονομικό, τότε...


Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνένετυξη που παραχώρησε στον πολύ καλό δημοσιογράφο Γιώργο Σταυριανουδάκη, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, στο περιθώριο του τουρνουά Κορασίδων ου ΟΑΧ, ήταν σαφής:...

Αντιγράφουμε απο την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα".
Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στα Χανιά ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μιχάλης Δασκαλάκης, για να παρακολουθήσει το τουρνουά κορασίδων που διοργάνωσε ο ΟΑΧ, ενώ στο πλαίσιο της εδώ παραμονής του είχε επαφές με παράγοντες και προπονητές σωματείων του νομού  μας, τους οποίους ενημέρωσε για τις δυσκολίες -κυρίως οικονομικές- που υπάρχουν και οι οποίες καθυστερούν την έναρξη των παγκρήτιων πρωταθλημάτων μπάσκετ.
Σε συζήτηση που είχαμε μαζί του, ο κ. Δασκαλάκης παρουσιάστηκε προβληματισμένος για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα σεζόν σε παγκρήτιο επίπεδο, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει συμπαράσταση απ' όλους τους εμπλεκόμενους, δύσκολα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα ώστε να διεξαχθούν ομαλά τα πρωταθλήματα της Ένωσης του νησιού μας. 
Αναλυτικά η -εκτενής- απάντηση του προέδρου της ΕΚΑΣΚ στην ερώτηση μας «πότε θ' αρχίσουν οι αγώνες στις διάφορες κατηγορίες»:
"Μετά την πρόσφατη εξαγγελία από την πλευρά του υπουργείου για μείωση κατά 50% των επιχορηγήσεων προς τις ομοσπονδίες, είναι λογικό ότι κάτι ανάλογο, ίσως και σε μεγαλύτερο ποσοστό, θα γίνει από τις ομοσπονδίες και στην προκειμένη περίπτωση από την ΕΟΚ προς την ΕΚΑΣΚ. Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, η Ένωσής μας θα «ζοριστεί» πάρα πολύ για να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα και πλέον, περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις από την επικείμενη συνάντηση των επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου με τους προέδρους όλων των ομοσπονδιών.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι χωρίς την επίλυση βασικών προβλημάτων, με κορυφαίο βέβαια το οικονομικό, πολύ δύσκολα θ' αρχίσουν παγκρήτια πρωταθλήματα μπάσκετ. Φέτος φροντίσαμε να βγουν πολύ νωρίς οι ειδικές προκηρύξεις κάθε κατηγορίας, θέλοντας να διεξαχθούν μαζί όλες οι βασικές ηλικιακές κατηγορίες, κάτι που δυστυχώς δεν δείχνει εφικτό και η πρεμιέρα είναι... στον αέρα, μιας και δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να σταματήσουμε τους αγώνες.
Αρχή και στόχος της νέας διοίκησης της ΕΚΑΣΚ παραμένει αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Δηλαδή, στη διάρκεια της θητείας μας να μην χρεώσουμε ούτε με 1 ευρώ την Ένωση και αυτό κάναμε την περυσινή σεζόν. Αναλαμβάνοντας, βρήκαμε χρέη, τα οποία προσπαθήσαμε να μειώσουμε και με τη βοήθεια, σε πολλούς τομείς, των σωματείων, αλλά και των προπονητών που είχαν διατελέσει περιφερειακοί, το καταφέραμε. Θέλουμε λοιπόν και τη νέα αγωνιστική περίοδο "να κρεμάσουμε το καλάθι μας όπου φτάνει το χέρι μας" και σε καμμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε να προσθέσουμε νέα χρέη στην Ένωση. 
Επαναλαμβάνω, θεωρώ τη φετινή χρονιά πολύ δύσκολη για τη χώρα μας και κατ' επέκταση για τον αθλητισμό, οπότε το Κρητικό μπάσκετ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο και αυτό που σίγουρα απαιτείται, αν υπάρξουν γενικότερες θετικές εξελίξεις, είναι έμπρακτη συμπαράσταση απ' όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα στο νησί μας".

Το σημερινό άρθρο της Εφημερίδας "Χανιώτικα Νεα".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.