Οχι στην αναδιάθρωση απο φέτος στην Α2 λέλει ο ΟΦΗ - Το "αντίο" του "Τσάκι", σενάρια για Πέκοβιτς.

Την αντίθεση του στην προοπτική αναδιάρθρωσης της Α2 κατηγορίας από την φετινή σεζόν και την μετατροπή της σε πρωτάθλημα 14 ομάδων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης.
-Σενάρια μιλούν για πρόταση του ΟΦΗ  στον Μάρκο Πέκοβιτς.
Ο Α.Τσακιρίδης, αποχωρεί από την ομάδα του ΟΦΗ για προσωπικούς λόγους.Τι δηλώνει ο ίδιος και ο έφορος της ομάδας του ΟΦΗ. 
-Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ συμμετείχε στην συνάντηση των σωματείων της Α2 και όπως δήλωσε στον Athletic Radio και τους 104,2  «για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης η θέση του ΟΦΗ, είναι ότι πρόκειται για μια πρόχειρη πρόταση. Παρακάλεσα το προεδρείο της ΕΟΚ  να ανακαλέσει για φέτος. Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία στις ομάδες και πρέπει να μελετηθεί καλύτερα. Δεν πρέπει να μπεί στην προκήρυξη. Θα πέφτουν του χρόνου πέντε ομάδες με το σχέδιο αυτό. Αυτό προυποθέτει μεγάλη ενίσχυση των ομάδων και υψηλό μπάτζετ, κάτι που σε αυτήν την εποχή είναι δύσκολο οικονομικά. Συμφώνησαν με αυτό οι περισσότερες ομάδες». 

Για τις κινήσεις ανεύρεσης εσόδων στην Α2 κατηγορία, τόνισε ότι  «αυτό που καίει όλες τις ομάδες είναι το οικονομικό. Εχει θεσμοθετήσει η Πολιτεία να δίδονται κάθε χρόνο στις ομάδες 100 χιλ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά για την σεζόν που πέρασε δεν έχουν δοθεί ακόμη στις ομάδες. Πρέπει να πάμε οργανωμένα και θεσμικά να κλειστεί ένα ραντεβού με τον κ. Μπιτσαξή και τον κ. Νικητιάδη να τους θέσουμε το ζήτημα. Πρέπει αυτό το ποσό να θεσμοθετηθεί έτσι ώστε να γνωρίζουν σίγουρα οι ομάδες ότι θα το πάρουν για να κάνουν τα πλάνα τους. Πρέπει  επίσης να βρεθεί ένας κεντρικός χορηγός στην Α2 κατηγορία. Πρότεινα να επισκεφθούμε τον ΟΠΑΠ να τους καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για να είναι χορηγός του πρωταθλήματος. Επίσης να κάνουμε επαφές με κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, για να έχουμε ένα έσοδο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Όλα αυτά αποφασίστηκαν να γίνουν στην σύσκεψη που είχαμε». 

Τέλος αναφέρθηκε και  στην συνάντηση που είχε με τον προπονητή του ΟΦΗ Βαγγέλη Βλάχο στην Αθήνα, για το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Όπως είπε «είχα μια συνάντηση με τον προπονητή. Μου ανέλυσε τις σκέψεις του. Θα έχει μια συζήτηση με τον επικεφαλή του τμήματος Μάνο Ξημέρη. Από ότι αντιλήφθηκα και αυτό είναι ευχάριστο, πολλοί παίκτες τόσο εντός Ελλάδος, όσο και εκτός θέλουν να έρθουν στον ΟΦΗ. Δεν θα βιαστούμε. Θέλω πρώτα να τελειώσω τις επαφές με επιχειρηματίες και μετά να προχωρήσουμε».

-Τον Μάρκο Πέκοβιτς έχει βάλει στο μεταγραφικό στόχαστρο ο ΟΦΗ και, μάλιστα, του έχει ήδη καταθέσει δελεαστική πρόταση.(onsports.gr)
Ο 30χρονος Σέρβος φόργουορντ ξεκίνησε πέρυσι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, αλλά αποχώρησε στα μέσα Φεβρουαρίου λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οι Κρητικοί έχουν ήδη έρθει σε επαφή μαζί του και βρίσκονται πλέον εν αναμονή της απάντησής του στην πρόταση που του έχουν καταθέσει.
-Ο Σέρβος είναι 30 ετών, αγωνίζεται στην θέση 3-4 με ύψος 1.93. Πέρυσι είχε  79 πόντους σε έξι αγώνες  (μ.ο. 13 πόντους), είχε 1, 7 asist  και 1 κλεψιμο ανα αγώνα και λογίζεται ως κοινοτικός.
-Η ΕΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση
 «Σύσκεψη με καίρια θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι της Α2 κατηγορίας πραγματοποιήθηκε σήμερα γραφεία της ΕΟΚ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν – εκτός των άλλων – είναι η καθυστέρηση υλοποίησης της υπόσχεσης της Πολιτείας για επιχορήγηση 100.000 ευρώ. Επίσης και η καθυστέρηση καταβολής της χορηγίας για την δραστηριότητα των συλλόγων. Η ΕΟΚ αιτείται άμεσης συνάντησης με τον αρμόδιο υφυπουργό για την συζήτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων , οι οποίες αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για την ομαλή κι απρόσκοπτη λειτουργία των συλλόγων της Α2 κατηγορίας».

Α. Τσακιρίδης  : "Κομμάτι της καρδιάς μου ο ΟΦΗ "

Οι λόγοι αποχώρησης είναι καθαρά οικογενειακοί, αλλά όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα μας ο ΟΦΗ είναι ένα κομμάτι από την καρδιά του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του αγαπημένου μας "Τσάκι":


-Αλέξη ποιοι είναι οι λόγοι που σε θέτουν εκτός της οικογένειας του ΟΦΗ ;"Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί.Καθαρά οικογενειακοί. Ο πατέρας μου με χρειάζεται στην επιχείρηση του, με πίεζε καιρό τώρα, και επειδή στην Κρήτη εσείς βάζετε την οικογένεια πάνω απ όλα, ήρθε και για μένα το πλήρωμα του χρόνου, να αποχωριστώ την ομάδα του ΟΦΗ".-Θα ήθελα να κάνεις τον απολογισμό σου, για την τριετία που ήσουνα στην ομάδα μας, και που οι φίλοι μας σε αγάπησαν δέθηκαν μαζί σου όσο λίγοι."Η Κρήτη είναι πανέμορφη, το ίδιο και οι άνθρωποι της. Πέρασα ίσως τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου με τον ΟΦΗ. Έχω αγαπήσει τον ΟΦΗ και αυτό οφείλεται από τους φίλους της ομάδας. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι οι καλύτεροι, όταν τους γνωρίσεις, δένεσαι μαζί τους, και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό για την αγάπη που μου χάρισε ο κόσμος.Ο ΟΦΗ είναι κομμάτι από την καρδιά μου.Ήταν απόφαση πολύ δύσκολη, με ευθύνη αποκλειστικά δική μου, σε μια περίοδο που η ομάδα θα αγωνιζόταν στην Α2 . Αλλά δεν πειράζει στην προηγούμενη ομάδα που αγωνιζόμουν, αυτή βρισκόταν στην Α2. Μόλις έφυγα κέρδισε την άνοδο στην Α1. Εύχομαι να συμβεί το ίδιο με τον ΟΦΗ και του χρόνου να είναι στην Α1 .-Με τους φίλους της ομάδας μας είχες πολύ καλές σχέσεις. Με την ομάδα του ΟΦΗ (διοίκηση προπονητές-παίκτες), είχες "σύννεφα" στις σχέσεις σας ;"Όχι ποτέ από κανένα. Στον ΟΦΗ όλοι είμαστε σαν οικογένεια. Σε αυτό το σημείο όμως θέλω να ιδιαίτερα να ευχαριστήσω κάποιους παραπάνω. Δεν είναι άλλοι από την οικογένεια Ξημέρη. Δεν έχω ξεχάσει τι μου έχει προσφέρει και τις δυο φορές που βρέθηκα στην ομάδα.Γι αυτό και τους ευχαριστώ για ότι μου πρόσφεραν. Είναι πολύ τυχερή η ομάδα του ΟΦΗ που διαθέτει τέτοια διοίκηση".-Απο την μεριά της διοίκησης δηλώσεις για την αποχώρηση του Α.Τσακιρίδη, έκανε ο έφορος της ομάδας μας Μ.Ξημέρης, ο οποίος εύχεται τα καλύτερα για τον Αλέξη, τονίζοντάς του πως η "πόρτα του ΟΦΗ θα είναι ανοιχτή για τον Αλέξη".Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μ.Ξημέρη: 
"Για δεύτερη δυστυχώς φορά, θα πρέπει να αποχωριστούμε τον εξαιρετικό Α.Τσακιρίδη. Είναι όμως μια προσωπική απόφαση στην οποία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ευχόμαστε στον Αλέξη Τσακιρίδη, οτι καλύτερο και να ξέρει οτι στο Ηράκλειο έχει μόνο φίλους. Όπως σε δυο στιγμές της καριέρας του, η πόρτα του ΟΦΗ ήταν ορθάνοιχτη για τον Αλέξη, έτσι και τώρα όποτε το θελήσει θα ισχύει το ίδιο".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.