Πανελλήνιο Παίδων | Σε ευχαριστούμε Εργοτέλη.Έκανες ολη την Κρήτη υπερήφανη !!!!

Μπράβο και ξανά μπράβο στην ομάδα του Α.Χριστοδούλου, τον Εργοτέλη.Οι "κιτρινόμαυροι"στο τελευταίο τους παιχνίδι, έπαιξαν στα ίσα τον πρωταθλητή Άρη και ηττήθηκαν στην παράταση.


Αυτό όμως έχει μικρή σημασία, καθώς ο Εργοτέλης (κατά πάσα πιθανότητα), θα επιστρέψει στο Ηράκλειο, έχοντας το μετάλλιο στο στήθος ενώ έχασε από τις δυο ανώτερες του ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα στην παράταση !!!!
-To σπουδαιότερο όμως χαρακτηριστικό είναι, ότι  ο Εργοτέλης  ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του,ΑΗΤΤΗΤΟΣ !!!! στην  κανονική διάρκεια του αγώνα !!!
Το γεγονός όμως αυτό (η κατάκτηση της 3ης θέσης), αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία σε Πανελλήνιο Παίδων για το Κρητικό μπάσκετ (στα αγόρια),, ενώ σε αναπτυξιακό, ισοφαρίζει την επίδοση της ΓΕΗ με το εφηβικό το 1984 !!!!
-Να τονίσουμε ότι την ώρα του αγώνα ήμασταν στο 3X3 streetball,και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλοι ρωτούσαν για το αποτέλεσμα του Εργοτέλη, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ομάδα αυτή.
Σύντομα θα έχουμε αφιέρωμα για την ομάδα που έκανε υπερήφανους όλους τους  Κρητικούς.
Στο παιχνίδι τώρα, όλα τα λεφτά ήταν η κανονική διάρκεια.Το παιχνίδι εξ αρχής ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να εναλλάσσουν το προβάδισμα.
Στο  15΄οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα 5 πόντων (22-27), ο Άρης αντέδρασε, ισοφάρισε, αλλά ξανά οι "κιτρινόμαυροι" ξέφυγαν και τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο +2 για τον Εργοτέλη (33-35).
-Στην επανάληψη, παρέμεινε το ίδιο μοτίβο, ο Εργοτέλης ήταν μπροστά, αλλά το 4ο φάουλ του Μ.Κρουσταλάκη, αδυνάτισε λίγο την άμυνα και έτσι ο Άρης ισοφάρισε κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 45-45.
-Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ, ο Εργοτέλης αντέδρασε ισοφάρισε και προηγήθηκε.
Το παιχνίδι πήγε έτσι ως το τέλος και πήγε στην παράταση 8 δέκατα πριν το τέλος με δυο βολές του Χ.Σκάνδαλου.Να τονίσουμε ότι  η πίεση στα τελευταία δεύτερα, έφερε αποτέλεσμα καθώς ο Κοκολάκης είχε μειώσει οκτώ δεύτερα πριν τη λήξη σε 59-61 με βολές. .
Στην παράταση ο Εργοτέλης λύγισε και ηττήθηκε με 77-64.
Όλα τα παιδιά έπαιξαν υπέροχα, με κορυφαίους του Σκάνδαλο Χ. και Κοκολάκη.
ΑΡΗΣ     77
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 64        
Δεκάλεπτα: 18-14, 33-35, 45-45, 61-61(κ.α.), 77-64
Διαιτητές: Μπλέτσας-Παπαθανασίου
ΑΡΗΣ(Κεσαπίδης-Κυριαζής): Σταματέλος 14(3), Φλιάτης Γ. 3(1), Κελεσίδης 2, Βεζένκοφ 31(2), Τσάρος 10(1), Καρανώτας 11, Καναράς 6.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(Χριστοδούλου): Σκάνδαλος Γ., Χατζηανέστης, Διαλλυνάς, Κοκολάκης 14(2), Χριστοδούλου, Σκάνδαλος Χ. 28(2), Σπανός 9, Ζαϊμη 2, Μυλωνάς, Παπαδογιάννης 5(1), Μουστακάκης, Κρουσταλλάκης 6.


ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΡΗΣ5-0372-26910
ΔΟΥΚΑΣ4-1364-3219
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ3-2383-3618
ΑΛΙΜΟΣ2-3217-2317
ΚΑΒΑΛΑ1-4270-3306
ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΠΑΤΡΩΝ0-5236-3305

 Στα υπόλοιπα:

ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ      58
ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΠΑΤΡΩΝ 55        
Δεκάλεπτα: 20-10, 28-30, 43-43, 58-55
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Παπανικολάου
ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ(Αϊβαζίδης): Λάιος, Σιμιτζής, Σαρόγλου, Μητρούλης 14(4), Στεφανίδης 8(2), Φιλιππίδης, Γκέλιος 12, Μπαναβάκης 10, Καστέλλος, Γανίτης, Βοζίκης 1, Κύρου 13.
ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΠΑΤΡΩΝ (Γκοργκόλης): Γαλάνης 6, Καλιακμάνης 2, Κοτσώνης, Παπανικολόπουλος 18(2), Ροκάνας, Γιαννόπουλος, Παπαδημητρίου, Γεωργακόπουλος 5, Μανέκας 14(2), Στάικος, Μαρλαφέκας, Χριστοφιλόπουλος 10.


ΑΛΙΜΟΣ  – ΔΟΥΚΑΣ           47-65
Διαιτητές: Παντελίδης-Λόρτος
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-23, 22-36, 39-50, 47-65
ΑΛΙΜΟΣ(Τσαλαπατάνης): Ραζής Μ. 10, Γκιουρτζίδης Σ. 3, Φουρνογεράκης, Αγραπίδης 2, Μιχαηλίδης, Σαράντης, Σοφικίτης 2, Ραζης Β. 10, Κανταράκιας 10, Μαρκούϊζος 2, Γκιουρτζίδης Ε. 8.
ΔΟΥΚΑΣ (Γκόγκος): Παπαδιονυσίου 19 (5), Χατζημιχαήλ, Κεφάλας 5, Παλαιοχωρίτης 20 (4), Εγκιαζάροβ, Σιμιντζής 2, Λαμπρόπουλος 5 (1), Ιορδανίδης, Ρεπούσκος 6, Μιχαλόπουλος, Μπαρμπάτσαλος 8, Θωμόπουλος.



Η τελετή λήξης

Με την παρέλαση-παράταξη των έξι ομάδων στο κέντρο του γηπέδου ξεκίνησε η τελετή λήξης. Η ΕΟΚ δια του αντιπροέδρου της Μιχάλη Βιντζηλαίου, απένειμε τιμητική διάκριση στον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά. Ακόμη η ΕΟΚ δια του μέλους του ΔΣ και προέδρου της ΕΣΚΑ Δημήτρη Μπασούρη, απένειμε τιμητική διάκριση στην Αντιδήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Αρετή Μπάτσα-Θωμά. Ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικό της πόλης στον Δήμαρχο Καβάλας κ. Σιμιτζή, το οποίο παρέλαβε ο Σωτήρης Βεζερτζής. Ακόμη απέδωσε τιμητική πλακέτα στον αθλητή Κωνσταντίνο Σιμιντζή που κατάγεται από τον Δήμο.
Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αλεξάντερ Βεζένκοβ του Αρη. Την απονομή έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γιαννόπουλος. Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία των προπονητών ο Αλεξάντερ Βεζένκοβ του Αρη, ο οποίος παρέλαβε το έπαθλο από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΣΕ Παναγιώτη Θωμά. Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων μαζί με τους Χρήστο Σκάνδαλο του Εργοτέλη, Κώστα Κεφάλα του Δούκα, Κυριάκο-Δημήτρη Κανταράκια του Αλίμου και Σωκράτη Γκέλιο της ΕΚ Καβάλας. Την απονομή έκανε το μέλος της ΕΠ της ΕΟΚ Κώστας Παπαχαραλάμπους. Το αναμνηστικό στην έκτη ομάδα τον Σπόρτιγκ Πατρών παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Ηρακλής Γεωργίου, στην πέμπτη ΕΚ Καβάλας η Δημοτικός Σύμβουλος Αικατερίνη Κουϊμτζή και στον τέταρτο Αλιμο η Δημοτική Σύμβουλος Ιωάννα Καδίτη, Τα χάλκινα μετάλλια στον τρίτο Εργοτέλη, παρέδωσε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Καραγιάννη, ενώ τα αργυρά στον δεύτερο Δούκα το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑ Δημήτρης Μπασούρης. Τέλος στον πρωταθλητή Αρη τα μετάλλια και το κύπελλο απένειμαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντζηλαίος.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολλά συγχαρητήρια για αυτή την τεράστια φουρνιά του εργοτέλη!!! καλή επιτυχία και στο αντίστοιχο πρωταθλημα κορασίδων οπου η κρήτη εκπροσωπείται από το αρκάδι που δυστυχώς για μια εξίσου μεγάλη ομάδα δεν γίνεται ο ίδιος " ντόρος " η οποία για πολλές συνεχόμενες χρονιές μας έχει κάνει περήφανους! Και πάλι πολλά συγχαρητήρια για αυτό το τεράστιο επίτευγμα του εργοτέλη!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ οπως τον κ. ΜΠΛΕΤΣΑ>