Β. Ράλλης: «Η προσπάθειά μας θα ανταμειφθεί με άνοδο»

Στο επίσημο σάιτ του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης μίλησε ο εκ των προπονητών της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλείου, Βασίλης Ράλλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο serk.gr: "Ήμασταν το φαβορί, όμως καμιά φορά δεν πάνε όλα όπως τα θέλεις. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, κάτι δεν ήταν θέμα μυικό, αλλά θέμα τύχης. Φτάσαμε στο σημείο να παίζουμε όλη τη χρονιά σε ένα παιχνίδι με τρεις τραυματίες. Η αλήθεια είναι πως δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, όπως το περιμέναμε και χάσαμε την πρώτη θέση.

Στα μπαράζ κάναμε μία υπερπροσπάθεια, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, καθώς πήγαμε με πέντε τραυματίες. Αυτό που κάναμε ήταν πολύ παραπάνω απ' ό,τι περιμέναμε. Μπήκαμε στο γήπεδο στη Λιβαδειά για ζέσταμα και... γελούσαμε. Ο ένας έπιανε το χέρι του, ο άλλος το πόδι του, ο άλλος τον ώμο του...

Πάντως, πιστεύω πως η προσπάθειά μας θα ανταμειφθεί με άνοδο, καθώς έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα είμαι αισιόδοξος πως θα ανοίξει έστω μία θέση από τις υψηλότερες κατηγορίες. Τα μπαράζ ήταν ψυχοφθόρα, αφού παίξαμε τρία ματς σε τρεις μέρες, με τέσσερις παρατάσεις, ενώ στον τελευταίο αγώνα επιλέξαμε οι ίδιοι να μην πάει στην παράταση για να έχουμε το goal-average και να βγούμε πρώτοι.

Κάποτε η ομάδα βρισκόταν στην Α1 και είχε αξιοσημείωτη πορεία, όμως δεν άντεξε σε αυτό το επίπεδο λόγω χρημάτων, τα οποία έβαζε ο κ. Παπακαλιάτης. Μόλις αποχώρησε, το Ηράκλειο βρέθηκε στις χαμηλές κατηγορίες. Το καλό είναι πως τώρα έχουν βρεθεί κάποια άτομα (μερικοί ήταν και τότε), που είναι καθαρά μπασκετικοί παράγοντες και χρόνο με το χρόνο η ομάδα ανεβαίνει στις μεγάλες κατηγορίες. Υπάρχει πλάνο για όσο πιο ψηλά γίνεται. Βέβαια, είναι και τα οικονομικά στη μέση. Το θέμα δεν είναι μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς.

Ο κόσμος που έρχεται στα παιχνίδια του Ηρακλείου είναι μπασκετικός και δεν νομίζω πως απογοητεύτηκε μετά την ήττα από τον Φιλαθλητικό. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν, αλλά και για το γεγονός πως δεν ήταν απλά καλοί παίκτες, αλλά και καλοί συμπαίκτες".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.