ΟΦΗ | Ανανέωσε με Βλάχο-Γωνιωτάκη.

Το ήθελαν και οι δυο πλευρές και δεν ήταν δυνατό να μην προκύψει. Άλλωστε τα περυσινά δείγματα γραφής, ήταν άριστα και έπρεπε να υπάρχει συνέχεια.Σε χρόνο ρεκόρ λοιπόν και σε πολύ καλό κλίμα Β.Βλάχος και ΟΦΗ συνεχίζουν μαζί στην Α2 .Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα...
Αντιγράφουμε από το επίσημο σαιτ της ομάδας του ΟΦΗ .
Συνεχίζουν στην οικογένεια του ΟΦΗ στην Α2 οι Β. Βλάχος και Γ.Γωνιωτάκης .
Θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΟΦΗ ο Βαγγέλης Βλάχος και ο βοηθός του Γ.Γωνιωτάκης. Στην συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, μεταξύ του εφόρου της ομάδας κ.Μάνου Ξημέρη και προπονητή Βαγγέλη Βλάχου, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, αποφασίστηκε να ανανεωθεί η συνεργασία στην οικογ΄νεια του ΟΦΗ..
Μέτα την οριστικοποίηση της συμφωνίας οι κ.Ξημέρης ,Βλάχος και Γωνιωτάκης, στις δηλώσεις του είχαν ταύτιση απόψεων. Αναλυτικά:
Μάνος Ξημέρης : "Στόχος η εδραίωση και η δυναμική του ΟΦΗ".
"Μετά από μια δύσκολη χρονιά, λόγω του υποβιβασμού της ομάδας  απο την Α2, αυτό που καταφέραμε την επόμενη σαιζόν, δηλαδή άνοδο και πρωτάθλημα συνιστά μεγάλο επίτευγμα.Συνήθως όταν μια ομάδα κατακτά την άνοδο, είναι πιο εύκολο να ανέβει ξανά, η να παραμείνει στην κατηγορία.Όταν όμως πέφτεις κατηγορία είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδίσεις την άνοδο αλλά και να βγεις πρωταθλητής.
Έτσι διοίκηση, προπονητές και παίκτες κρίνουν απόλυτη επιτυχημένη την χρονιά που πέρασε.Αυτό σημαίνει ότι η συνταγή είναι επιτυχημένη , αρα ευχαριστημένοι με το τεχνικό τιμ.
Μέτα από τη συζήτηση που  πραγματοποιήθηκε, είμαστε στην θέση να ανακοινώσουμε ότι οι προπονητές  οι κ.κ Β.Βλάχος και Γ.Γωνιωτάκης, ανανέωσαν την συνεργασία τους με την οικογένεια του ΟΦΗ.
Ο προγραμματισμός της ομάδας ξεκίνησε, σε μια δύσκολη χρονιά για όλους  μας.
Στόχος είναι η εδραίωση  και η δυναμική της  ομάδας στην κατηγορία".
Βαγγέλης Βλάχος :"Συνεχίζουμε την προσπάθεια".
"Είμαι ευχαριστημένος από την θετική κατάληξη  της υπόθεσης. Από την συνεργασία μου με την ομάδα του ΟΦΗ είμαι πολύ ευχαριστημένος και πρόθεσή μου ήταν να παραμένω στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.Συνεχίζουμε την προσπάθεια, που ξεκίνησε από πέρυσι,  με πολύ καλά μέχρι στιγμής αποτελέσματα που δεν ήταν τόσο εύκολα όσο δείχνει αλλά προϊόν πολλών παραγόντων μαζί.Ο κορμός υπάρχει και χωρίς βιασύνη και με ώριμη σκέψη, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον ΟΦΗ
Πρωταρχικός στόχος είναι η εδραίωση της ομάδας στην Α2,   και  να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α2 εύκολα".
Γ.Γωνιωτάκης "Σοφότεροι στην Α2"
"Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανανέωση της συνεργασία μας με την οικογένεια του ΟΦΗ.Άλλωστε δεν είναι κρυφό, οι δεσμοί αγάπης που έχω για την ομάδα αυτή και η αδυναμία που τρέφω για τον ΟΦΗ.
Η περυσινή χρονιά έκλεισε ιδανικά για εμάς.
Ο κορμός της ομάδας θα παραμείνει ίδιος και με 2-3 προσθήκες, ο ΟΦΗ θα είναι από τις ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας.
Την Α2 την ξέρουμε και γυρίζουμε σοφότεροι. Νομίζω ότι οι φίλοι της ομάδας μας , θα γνωρίσουν πολλές χαρές ακόμη".
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΦΗ 2010-11
Πηγή:infobasket.gr

Ηταν το φαβορί και το απέδειξε
Οι «μελανόλευκοι» ξεκίνησαν την πορεία τους κραδαίνοντας την ταμπέλα του φαβορί και της «ακριβότερης» ομάδας στην κατηγορίας, στοιχεία που επιβεβαίωσαν από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλητής, έπαιξε κατά πολλούς το πιο θεαματικό μπάσκετ στη Β’ Εθνική και είχε μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 85,5 πόντους ανά αγώνα.
Ο στατιστικός απολογισμός
Θέση: 1η
Ρεκόρ: 25-5
Πόντοι (μ.ό.): 85,5 – 75,1
Εντός έδρας: 15-0
Εκτός έδρας: 10-5
Ρεκόρ επίθεσης: 119 πόντοι (στη Λευκάδα, 3η αγωνιστική)
Ρεκόρ άμυνας: 59 πόντοι (κόντρα στη ΜΕΝΤ, 6η αγωνιστική)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη: +30 (89-59 τη ΜΕΝΤ την 6η αγωνιστική και 98-68 τον Δούκα τη 14η)
Καλύτερη επιθετική επίδοση παίκτη: Μπάρδας, 29 πόντοι (κόντρα στη ΜΕΝΤ, την 21η αγωνιστική)
Η πορεία στο χρόνο
Καλύτερη θέση: 1η (αγωνιστικές: 1η, 2η, 10η-14η, 16η-24η, 26η-30ή)
Χειρότερη θέση: 3η (αγωνιστικές: 7η-9η)
1ος γύρος
10η11η12η13η14η15η
1ος1ος2ος2ος2ος2ος3ος3ος3ος1ος1ος1ος1ος1ος2ος
2ος γύρος
16η17η18η19η20ή21η22η23η24η25η26η27η28η29η30ή
1ος1ος1ος1ος1ος1ος1ος1ος1ος2ος1ος1ος1ος1ος1ος
Το ιστορικό στατιστικό
Οι 25 νίκες που σημείωσε ο ΟΦΗ αποτελούν ρεκόρ για τη Β’ Εθνική, όπως και το ποσοστό επιτυχίας (83,3%). Μέχρι πρότινος το ρεκόρ μοιράζονταν τρεις ομάδες με 80,7%: ο ΑΓΟΡ της σεζόν 2004-05, το Αιγάλεω του 2003-04 και ο Ηλυσιακός του 2001-02.
Ο MVPΑλέξης Μπάρδας
Σε μία ομάδα που είχε 10 παίκτες που έπαιζαν από 10 έως 30 λεπτά μ.ό. ο 31χρονος σμολ φόργουορντ απέδειξε φέτος ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας εξαιρετικός σουτέρ. Εκανε την πιο μεστή χρονιά της καριέρας του και είχε πολυεπίπεδη προσφορά, πέρα από τους 16,5 πόντους που έβαζε ανά αγώνα.
Ηταν ο 3ος σκόρερ της κατηγορίας με 463 πόντους, τους περισσότερους που έχει βάλει ο ίδιος σε μία σεζόν στη Β’ Εθνική.
Ο παίκτης-αποκάλυψηΔημήτρης Καραδολάμης
Εφτασε τα 24 χρόνια αλλά επιτέλους… έπαιξε μπάσκετ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του πήρε χρόνο συμμετοχής και τον εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, τελειώνοντας τη σεζόν ως ο 3ος καλύτερος σκόρερ του ΟΦΗ.
Ο παίκτης-κλειδίΣάκης Παναγάκης
Επί χρόνια έμοιαζε να είναι σούτινγκ γκαρντ σε κορμί άσου. Φέτος μοίραζε αφειδώς ασίστ και ήταν ο ορισμός του πλέι μέικερ, από τους παίκτες που αποτελούν την προέκταση του προπονητή τους στο παρκέ.
Οι 4 μεγάλες νίκες της χρονιάς (κατά τον Βαγγέλη Βλάχο)
1) «Η πρώτη ήταν αυτή που σημείωσαμε στη Λευκάδα στην τέταρτη παράταση, επειδή ήταν νίκη επιβεβαίωσης και μας έδωσε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ».
2) «Η δεύτερη ήταν επί της ΜΕΝΤ μέσα στη Θεσσαλονίκη, γιατί είχαν περάσει ήδη Κηφισιά και Πέραμα και έμενε να περάσουμε κι εμείς».
3) «Η τρίτη ήταν αυτή που κάναμε επί της Κηφισιάς στο γήπεδό μας με 99-80, στον πρώτο γύρο, που ήταν και το καλύτερο παιχνίδι μας».
4) «Η τέταρτη ήταν αυτή που ουσιαστικά μας έδωσε την άνοδο, αναφέρομαι στη νίκη που κάναμε στον Εύοσμο επί του Αίαντα».
Οι 3 λόγοι που ανέβηκε στην Α2 (κατά τον Βαγγέλη Βλάχο)
1) «Το ρόστερ φτιάχθηκε με παίκτες που μπορούσαν να παίξουν σε δύο θέσεις, να κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο».
2) «Υπήρχε πολύ καλό το κλίμα μεταξύ μας, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές οικονομικές, μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα να μας επηρεάσει και ότι θα βγούμε πρωταθλητές. Ημασταν δεμένοι ως ομάδα και χαιρόμουν που έβλεπα όλα τα παιδιά να κάνουν παρέα και έξω από το γήπεδο».
3) «Δουλέψαμε σκληρά, κάναμε πάρα πολλή προπόνηση όλη τη χρονιά».


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.