Απόλυτα επιτυχημένο το «3on3 streetball-Τάπα στην βία».

Με την μεγαλύτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση του τουρνουά «3on3 streetball-Τάπα στην βία» που διοργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη ο ΠΣΑΚ με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.Δείτε 40 !!! φωτογραφίες   !!!!.


Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς στο διήμερο στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, αγωνίστηκαν πάνω από 360 συμμετέχοντες,αριθμός που κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικός,  αφού αν συγκριθεί με αυτό της "μπασκετικής Θεσσαλονίκης" των 800 χιλιάδων κατοίκων,  που είχαν 550 συμμετοχές, ήταν παραπάνω από ικανοποιητικός αριθμός.
Το σημαντικό της διοργάνωσης ήταν ότι είχαμε πολλές και ποικίλες ομάδες απ όλο το Ηράκλειο, αλλά και την Κρήτη γενικότερα.
-Είχαμε ομάδα από την Σητεία, τα Χανιά το Αρκαλοχώρι, ενώ σε τοπικό επίπεδο οι ομάδες του ΟΦΗ, του Ηράκλειο και του Εργοτέλη, είχαν πολλές εκπροσωπήσεις.
-Επίσης η "ποικιλότητα" των ομάδων ήταν αξιοθαύμαστη, καθώς διακρίναμε τα εξής:
Ο πρόεδρος του ΔΑΟΗ και βασικός διοργανωτής της εκδήλωσης κος Κ.Βαρδαβάς (που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι την τελευταία εβδομάδα κοιμήθηκε ελάχιστες ώρες για την επιτυχία της εκδήλωσης), αγωνίστηκε με τους...πρώην συμπαίκτες του στον Εργοτέλη, Κομψέλλη,Γρύλο.
-Επίσης υπήρχαν ομάδες από ανάμικτες ομάδες, με χαρακτηριστική την νικήτρια της κατηγορίας 1992-1994 (τον... Ο.Η.Ε.- όπως ονόμασε εύστοχα ο γ.γ της επιτροπής μπάσκετ του Εργοτέλη κος Καραπιδάκης- απο τα αρχικά ΟΦΗ, Ηράκλειο,Εργοτέλης), που την απάρτιζαν οι Καραπιδάκης Αρης (Εργοτέλης 1993), Σκεπασιανός Ηρακλής (ΟΦΗ 1993), Λιανδράκης Λευτέρης (Ηράκλειο 1994), και ο ..μικρός Σκεπασιανός Κων/νος (ΟΦΗ 1997).
-Επίσης υπήρχαν οι αμιγώς ομάδες, όπως του Ηρόδοτου, ΟΦΗ, Ηράκλειο και Εργοτέλη. Αναγέννησης Κύδωνα και Σητειακού, και πάρα πολλές άλλες ομάδες.
-Στους ημιτελικούς, πέρασε η θρυλική ομάδα με την ονομασία  " Μαούνες", με το χαρακτηριστικό, η ομάδα  αποτελείται από αθλητές άνω των 110 κιλών, που την αποτελούσαν οι :Νίκος Γιαλιτάκης (αντιδήμαρχος Δ.Ηρακλείου) και οι Γιαννουλάκης Βαγγ., Μπαλτζάκης,Βισκαδουράκης Γιάννης . Με αυτόν τον τρόπο, εκπλήρωσαν ένα διακαή πόθο του Γ.Μακράκη δηλαδή τον "ογκο" μέσα στην ρακέτα.....
-Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις όλων των νικητών ανα κατηγορία, καθώς και επίσης στην κατηγορία των τρίποντων (Ομηρόλης -Εργοτέλη 1997), Σαριδάκη (δίποντα),Λιανδράκη βολές (Ηράκλειο 1997).
Για την διοργάνωση μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, οι προσκεκλημένοι καλαθοσφαιριστές , οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.











Όλο το Ηράκλειο έπαιξε μπάσκετ.





Κατακόρυφα ανέβηκε σήμερα η θερμοκρασία στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης του Ηρακλείου Κρήτης καθώς ξεκίνησε η τελική φάση του τουρνουά «3on3 streetball-Τάπα στην βία» που διοργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη ο ΠΣΑΚ με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και υπό την αιγίδα της ΓΓΑ. Οι τελικοί του πρώτου τουρνουά πραγματοποιήθηκαν υπό το βλέμμα των Λάζαρου Παπαδόπουλου, Αβραάμ Καλλινικίδη, Γιάννη Αθανασούλα, Νίκο Παππά, Αντώνη Μάντζαρη και Νώντα Παπαντωνίου.

Οι αθλητές έδωσαν για δεύτερη μέρα το παρών προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις μεγάλες μάχες αλλά και για να παίξουν με όλους όσους βρίσκονταν εκεί μοιράζοντας παράλληλα πολλά δώρα, αυτόγραφα και βγάζοντας φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους. Η αυλαία έπεσε με την τελετή λήξης και τις απονομές σε όλους τους νικητές των κατηγοριών.




























  

Αβραάμ Καλλινικίδης: «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει εδώ. Είναι φοβερό να βλέπεις εκατοντάδες κόσμου να παίζει μπάσκετ μέσα στην μέση του κεντρικότερου δρόμου και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους το διοργάνωσαν. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να στείλουμε το μήνυμα κατά της βίας με κάποιο καλύτερο τρόπο. Αυτή η κίνηση του ΠΣΑΚ είναι ιδιαίτερα σημαντική και νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να την στηρίξουμε και αν είναι δυνατόν την νέα χρονιά το τουρνουά να γίνει σε ακόμα περισσότερες πόλεις».


Αντώνης Μάντζαρης: «Συγχαρητήρια σε όσους διοργάνωσαν αυτό το τουρνουά. Τόσο στον ΠΣΑΚ όσο και στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην ΓΓΑ που στήριξε αυτή την προσπάθεια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά στο μπάσκετ και να στείλουμε βέβαια το μήνυμα μας κατά της βίας»

Γιάννης Αθανασούλας: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε τόσα παιδιά αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και παίζουμε μπάσκετ στον πιο κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου. Ελπίζω αυτά τα τουρνουά να γίνουν θεσμός στην Θεσσαλονίκη και την Κρήτη και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έρχονται πιο κοντά στο μπάσκετ που τόσο πολύ αγαπάμε. Επίσης ελπίζω να ακουστεί παντού το μήνυμα μας και να ρίξουμε επιτέλους όλοι μια «Τάπα στην βία» που δεν χωράει στον χώρο του αγαπημένου μας αθλήματος».

«Η καλαθοσφαίριση στη νέα οικονομική πραγματικότητα»
Σε ημερίδα με θέμα «Η καλαθοσφαίριση στη νέα οικονομική πραγματικότητα. Σκέψεις-προτάσεις» που διοργανώθηκε στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης μίλησαν σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, Γιώργος Παυλίδης και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Με αφορμή την παρουσία τους στο Ηράκλειο για το τουρνουά «3 ON 3-Streetball-Τάπα στη Βία» που διοργάνωσε ο ΠΣΑΚ αποδέχθηκαν την πρόσκληση των διοργανωτών και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο του μπάσκετ.
Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Μινωά Πεδιάδας και συνδιοργανωτές ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος,  η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης, το τοπικό γραφείο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης αλλά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου.

Γιώργος Παυλίδης: «Είναι μεγάλη η ανάγκη διαχώρισης του ερασιτεχνικού με τον επαγγελματικού αθλητισμού. Αυτό που μας προβληματίζει είναι πως θεωρούν επαγγελματίες αυτούς που τους συμπεριφέρονται σαν ερασιτέχνες. Είναι χαρακτηριστικό πως το 50% των συμβολαίων δεν πληρώθηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Από την άλλη οργανωτικά υπάρχουν φορείς που οργανώνουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα πρέπει να προσαρμοστούν στις καινούργιες εποχές. Στην Α2 υπάρχουν ομάδες που είναι ΚΑΕ, ΤΑΚ και Ερασιτεχνικοί σύλλογοι. Τρία διαφορετικά καθεστώτα σε μια κατηγορία.
Επίσης είναι ανάγκη η παράλληλη εκπαίδευση των αθλητών. Σαν ΠΣΑΚ θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα για παράλληλη καριέρα των παικτών . Όραμα μας είναι να αναδειχθούν στελέχη που θα στελεχώσουν τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ, ομάδες, ακαδημίες μπάσκετ κ.α.. θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως το να είσαι επαγγελματίας έχει τις δυσκολίες του. Το μπάσκετ είναι άθλημα για όλους. Οι ερασιτέχνες να παίζουν για τη χαρά του αθλήματος και τους επαγγελματίες να τους συμπεριφέρονται όπως πρέπει».

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ και συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή. Στηρίζουμε όλα τα προβλήματα του μπάσκετ στην οικονομική κρίση όμως αν δούμε τι συνέβαινε πριν στο μπάσκετ θα διαπιστώσουμε πως τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και πριν την κρίση. Για παράδειγμα η βία, ο μαζικός αθλητισμός, η αποκέντρωση του μπάσκετ υπήρχαν και πριν ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά εντοπίζεται στην έλλειψη διάθεσης για τη δημιουργία νέων ιδεών. Θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη του μπάσκετ».

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ακόμη ο διαιτητής Α1 και εκπρόσωπος του ΣΥ. Δ.ΚΑ.Κ. Γιώργος Κατραχούρας, ο γενικός διευθυντής του Κολοσσού Ρόδου, Κώστας Κώτσης και ο προπονητής και μέλος του Σ.Ε.Π.Κ . Κώστας Κουρκούμπας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος έκλεισε την ημερίδα με τη δική του ομιλία . Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. Γιώργος Καλογεράκης, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αρκαλοχωρίου Αναγέννηση, Βαγγέλης Χριστάκης, ο εκπρόσωπος της Ε.Κ.Α.Σ.Κ.  
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.