"3on3 streetball" | Το Ηράκλειο γεμίζει μπασκέτες !!!

Για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου (με τις επίπονες προσπάθειες του Αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά), και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.  "3on3 streetball" στην Λ.Δικαιοσύνης το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου.


Ο αθλητισμός είναι γιορτή, χαρά, τρόπος ζωής και τα φαινόμενα βίας δεν έχουν θέση στο χώρο… Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που περνάει το τουρνουά μπάσκετ "3on3 streetball", το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, βρίσκεται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και το σλόγκαν του είναι: "Τάπα στη βία". Το σαββατοκύριακο, έτσι, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης αναμένεται να γίνει… χαμός από μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ και να περάσουν καλά παρέα με τα ινδάλματά τους. Το όλο εγχείρημα είναι μια ιδέα του διεθνούς μπασκετμπολίστα Λάζαρου Παπαδόπουλου και είχε ξεκινήσει πέρυσι με επιτυχία από τη Θεσσαλονίκη. Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη προσπάθεια.
"Το "3on3" είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο είναι ουσιαστικά… παιδί του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Ξεκίνησε πέρυσι από τη Θεσσαλονίκη και ήταν επιτυχημένο. Και λέμε επιτυχημένο γιατί ήρθε πολύς κόσμος και διασκέδασε. Για μας τους αθλητές η βία είναι ένα κομμάτι που δεν μας ευχαριστεί και τόσο. Αν μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο σε άμεση επαφή με τους παίκτες της Α1 πιστεύω ότι αυτό θα είναι πολύ καλό και θα λειτουργήσει κατά της βίας. Πρώτη φορά το "3on3" γίνεται εκτός Θεσσαλονίκης και πιστεύω πως θα πάμε καλά", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιώργος Παυλίδης, ενώ ο σέντερ της Χίμκι, Λάζαρος Παπαδόπουλος, πρόσθεσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο τουρνουά του Ηρακλείου. Ήρθα εδώ γιατί αισθάνομαι λίγο παιδί και θέλουμε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως ο αθλητισμός είναι χαρά και το μπάσκετ ένα παιχνίδι, ένας τρόπος ζωής". Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, είπε: "Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός με μεγάλη σημασία για την πόλη. Φέρνει τον αθλητισμό και το μπάσκετ στο κέντρο του Ηρακλείου. Το μήνυμα που περνάει το τουρνουά είναι πως ο αθλητισμός είναι κάτι υγιές και καθαρό, που δεν έχει σχέση με τη βία. Είναι μεγάλη μας τιμή που θα φιλοξενήσουμε διεθνείς μπασκετμπολίστες". Ο Μιχάλης Τσικνάκης, εκπρόσωπος της εταιρείας "Cosmos sport", που είναι μία εκ των χορηγών του τουρνουά, υποστήριξε: «Είναι πολύ ευχάριστο για την εταιρεία μας που συμμετέχει σ' ένα τέτοιο event. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί και να μπορέσουμε να το πάμε και σ' άλλες πόλεις της Κρήτης, αφού ο κόσμος εδώ… διψάει για μπάσκετ».
Πλούσιο το "μενού" 
Η γιορτή ουσιαστικά άρχισε χθες, συνεχίζεται σήμερα και μέσα στο σαββατοκύριακο θα υπάρξει το… κυρίως πιάτο με τη διεξαγωγή των παιχνιδιών. Στο κέντρο της πόλης, έτσι, γίνονται διαγωνισμοί βολών και τρίποντων, ενώ η λεωφόρος Δικαιοσύνης θα κλείσει σήμερα στις 11 το βράδυ και θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής. Οι αγώνες θ' αρχίσουν αύριο στις 9 το πρωί, μεθαύριο στις 10 π.μ., ενώ θα γίνεται μια τρίωρη διακοπή το μεσημέρι (14.00-17.00). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την ομάδα τους μέχρι και αύριο λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά. Τα δώρα που θα μοιραστούν στους πρώτους είναι αρκετά και συγκεκριμένα: 20 εισιτήρια διαρκείας της ομάδας του ΑΓΟ Ρεθύμνου για την αγωνιστική περίοδο 2011/12, 10 εισιτήρια διαρκείας της ομάδας του ΟΦΗ για την αγωνιστική περίοδο 2011/12, Μπάλες, Πολλά δώρα από τα καταστήματα "Cosmos sport", Ταξίδι για τέσσερα άτομα στο επόμενο All Star Game (Μεταφορά και διαμονή), Πολλά δώρα από τις επίσημες μπουτίκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Παράλληλα, το "παρών" στη διήμερη εκδήλωση θα δώσουν αρκετοί Έλληνες διεθνείς μπασκετμπολίστες. Πρόκειται για τους: Παπαδόπουλο, Βουγιούκα, Παπαμακάριο, Καλαϊτζή, Παππά, Μάντζαρη, Παπαντωνίου, Γιάνκοβιτς, Αθανασούλα και Καλιννικίδη. Οι αθλητές θα έχουν μαζί τους και πολλά προσωπικά αντικείμενα για να τα μοιράσουν στον κόσμο.
Πηγή κειμένων: "Εφ. Νέα Κρήτη".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.