Πάρτι ανόδου στο Ρέθυμνο.Αποχαιρέτησε την Α2 και του χρόνου θα είναι στα σαλόνια της Α1 .

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, η ομάδα του Στέργιου Κουφού γνώρισε την αποθέωση αφού τα κατάφερε τελικά και θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν, σημειώνοντας ιστορικά, μια πολύ μεγάλη επιτυχία σε τοπικό επίπεδο σε όλα τα αθλήματα, που αντανακλά σε ολόκληρη την Κρήτη.


Οι άνθρωποι της ομάδας έστησαν μια όμορφη γιορτή.Σε video wall προβλήθηκαν στιγμιότυπα από τους αγώνες της ομάδας, ενώ από τα μικρόφωνα οι άνθρωποι του Ρεθυμνο Aegean, ευχαριστούσαν τους χορηγούς της ομάδας.
Επίσης η παρουσίαση της ομάδας πριν την έναρξη θύμισε NBA, ενώ ο προπονητής τους κος Στέργιος Κουφός, εμφανίστηκε με μπλουζάκι που έγραφε :"Α1 2011 εδώ είμαστε "! Μετά τη λήξη του αγώνα το ίδιο μπλουζάκι φορέθηκε και από τους αθλητές και το τεχνικό τιμ της ομάδας.
-Στο ημίχρονο του αγώνα πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης, από αθλητές των υποδομών της ομάδας.
-Οι φίλοι της ομάδας φρόντισαν να τιμήσουν την διοίκηση ,τεχνική ηγεσία και παίκτες με τον καλύτερο τρόπο, αποθεώνοντας τους όλη την ώρα .
 

 Η ατμόσφαιρα θύμιζε ...ΝΒΑ καθώς μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες επανήλθαν στο παρκέ με ειδικά φτιαγμένες φανέλες ενώ τα φώτα είχαν χαμηλώσει και ειδικά μηχανήματα πετούσαν χαρτάκια και καπνούς.
Κορυφαία στιγμή η υπόκλιση του Στέργιου Κουφού στον κόσμο ενώ τα "τσιμέντα ράγισαν" όταν οι παίκτες  έστησαν  χορό στο κέντρο του γηπέδου, το όλε με τον κόσμο και το πέταγμα στον αέρα του προπονητή από τους παίκτες.
-Στο ημίχρονο του αγώνα πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης, από αθλητές των υποδομών της ομάδας.
-Από τους επίσημους παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Υφυπουργός Μανόλης Όθωνας, η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.Το παρών έδωσε κι ένας πρώην παίκτης της ομάδας ο  Παναγιώτης Χουλιάρας.
Δηλώσεις πρωταγωνιστών :
Σε   πελάγη  ευτυχίας  ο Στέργιος Κουφός δήλωσε: «Μυστικό για την επιτυχία δεν υπάρχει. Για να πετύχεις πρέπει να είσαι υπερήφανος μπασκετικά, να δουλεύεις πολύ και όταν πέφτεις να καταφέρεις να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις. Ο ΑΓΟΡ έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να φέρνει στο γήπεδο κόσμο και κυρίως οικογένειες και νέα παιδιά».

Με τη σειρά του ο αρχηγός, Γιώργος Κούμουλος δήλωσε: «Ηταν δύσκολη χρονιά με πολλές εναλλαγές στη βαθμολογία και με πολλά οικονομικά προβλήματα και είμαι χαρούμενος που δώσαμε τόση χαρά στον κόσμο», ενώ το λόγο πήρε και ο Τάσος Χαρισμίδης:
«Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη που άξιζε να ζήσει αυτές τις στιγμές. Εύχομαι για την επόμενη μέρα υγεία και χαρά και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά».
-Γέννημα θρέμμα κρητικός, είχε ένα λόγο παραπάνω να χαίρεται ο Νίκος Λαγουδάκης: «Είμαι υπερήφανος σαν παίκτης που είμαι Ρεθυμνιώτης και αγωνίζομαι για την ομάδα της πόλης μου», ενώ τέλος ο Γιάννης Κυριακόπουλος, ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας ανάφερε: «Είναι μεγάλη επιτυχία γιατί δουλέψαμε όλοι φίλαθλοι – διοίκηση –προπονητές και αθλητές σε δύσκολες συγκυρίες και καταφέραμε αυτό που δεν πίστευε κανείς φέτος. Οταν επέστρεψα το περασμένο καλοκαίρι στον ΑΓΟΡ το πίστευα ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε στην Α1»

 Το λόγο πήρε και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης τονίζοντας το φετινό επίτευγμα των κρητικών συλλόγων: «Αυτό που έγινε φέτος με την ομάδα του ΑΓΟΡ αλλά και με της υπόλοιπες ομάδες της Κρήτης στο άθλημα του μπάσκετ (ΟΦΗ, Ηράκλειο,Εργοτέλης και Ηρόδοτος) είναι παράδειγμα για όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Ο Δήμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα του ΑΓΟΡ γιατί αυτή η ομάδα έχει αυτό το κάτι που ανοίγει πάντα την καρδιά και το πορτοφόλι του δήμου του Ρεθύμνου αλλά και των δημοτών. Ο ΑΓΟΡ είναι μία ομάδα πρότυπο λειτουργίας και οργάνωσης, μία ομάδα χωρίς οικονομικές σπατάλες αλλά με μικρό μπάτζετ και με συνδυασμό σωστή οργάνωση και το κυριότερο διοίκηση παίκτες και προπονητικό επιτελείο είναι μία οικογένεια. Αυτά ήταν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας του ΑΓΟΡ».

Τα πανηγύρια ήταν έξαλλα, αλλά όπως φαίνεται ο πρόεδρος του Ρεθύμνου, Νίκος  Σαραντινός δεν αρκείται στην άνοδο, αφού στόχος τον κρητικών είναι η παραμονή τους στην Α1. Αυτό άλλωστε δήλωσε, σε συνέντευξη του στην τοπική τηλεόραση TV kreta, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα προπονητή τονίζοντας:  «Ο Στέργιος Κουφός ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι και υπέγραψε για δύο χρόνια με σκοπό να είναι μαζί μας και στην Α1».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.