Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Πρωταθλητής ο Ηρόδοτος σε "τελικό γιορτή" !!.71-64 την Αναγέννηση Α.

Σε παιχνίδι γιορτή του Κρητικού μπάσκετ εξελίχθηκε τελικά ο "τελικός" της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της τελικής φάσης των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.






Τα αουτσάιντερ του φετινού μαραθώνιου της ΕΚΑΣΚ, παρουσίασαν στο κατάμεστο Αρκαλοχώρι σπουδαίο θέαμα αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν αγχωμένες και υπέπεσαν σε πολλά λάθη κυρίως στην άμυνα.Αυτό όμως είναι το τελευταίο που μετράει καθώς οι παίκτες έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν και ικανοποίησαν απόλυτα τον κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι.
Αναφορικά με το παιχνίδι οι δυο ομάδες ήταν πάντα κοντά στο σκορ και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, η κόπωση των γηπεδούχων από την μια και το βάθος πάγκου αλλά και το πλούσιο ταλέντο ορισμένων παικτών της ομάδας του Γ.Κόκκινου, χάρισαν τον τίτλο μετά από έξι χρόνια στους "μπλε".
Το σύνθημα της νίκης το έδωσε έξι λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού και ενώ το σκορ ήταν στο 51-55 ο Β.Μαιστρέλλης με τρίποντο.Ο πρώτος σκόρερ των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ πήρε προσωπικά το θέμα στα... τελευταία λεπτά και χάρισε την σπουδαία νίκη.Πολύ κοντά σε απόδοση κι ο Νίχλος (σημειώνοντας αποφασιστικούς πόντους, δίνοντας και πολλές ασίστ), η σπουδαία άμυνα του Τσάμη, ο Αποστολίδης (που έδωσε φοβερές μάχες κάτω από το καλάθι), και οι Σταματάκης,Παπαδάκης.


-Όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους ο Κοκιάδης, ο αειθαλής Ψαθάκης , ο Τζάνης όσο ήταν ξεκούραστος και οι Σηφάκης ,Γιαβρίδης.
**Για μια ακόμα φορά το δίδυμο διαιτησίας Κατραχούρα-Κατσανεβάκη ήταν άριστο και αποτελεί οτι καλύτερο για το μέλλον της Κρητικής διαιτησίας.
Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ για την επιλογή τους.
-Κομισάριος του αγώνα ήταν ο Δ.Περυσινάκης.
Ότι πιο καλό διαθέτει η Κρητική διαιτησία.
-Συγκινημένος από την αφιέρωση που έκαναν οι παίκτες του Γ.Κόκκινου (αφιέρωσαν το τίτλο στο παιδί του που θα γεννήσει σύντομα η γυναίκα του), δήλωσε περήφανος για την ομάδα του και την ποιότητά της, ενώ τόνισε πως δίκαια έφτασαν οι δυο αυτές ομάδες στην διεκδίκηση του τίτλου.Τέλος χαρακτήρισε την ομάδα του Ηροδότου την πιο πειθαρχημένη και άμεση ανταπόκριση στα συστήματά του στην καριέρα του.
-Εμφανής καταβεβλημένος ο Μ.Μαραγκάκης παραδέχθηκε πως με ... εξήμισι παίκτες είναι δύσκολο να πάρεις τον τίτλο, ενω η κόπωση τους λύγισε στο τέλος, τονίζοντας όμως την πολύ καλή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα...
Παραλειπόμενα του...τελικού.
-Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το παιχνίδι τίτλου. Από τις τοπικές αρχές ξεχωρίσαμε τον Δήμαρχο κ.Καλογεράκη, τον αντιδήμαρχο κ.Χρηστάκη, το κ.Φουκαράκη κ.α.
-Παράλληλα το παρών έδωσαν ΟΛΟΙ οι μπασκετικοί που κατάγονται από την περιοχή.Οι μόνοι απόντες ήταν οι κ.κ Μαχαιριανάκης (δικαιολογημένα, λόγω προσταζ στην Αθήνα) και ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ.
Η ΕΚΑΣΚ (Πασχαλίδης,Δασκαλάκης,Περυσινάκης)
-Η ΕΚΑΣΚ όπως αναμενόταν, παραβρέθηκε σύσσωμη, πλην τα μέλη εκτός νομού.
-Και οι ομάδες του Ηρακλείου έδωσαν φυσικά το παρών.
Ο ΟΦΗ (Βλάχος,Γαλυφιανάκης,Γωνιωτάκης),Ηράκλειο                                                  (Π.Ρυακιωτάκης,Μ.Μαρκάκης,Γ.Χαρωνίτης,ΜΑρναουτάκης,Β.Ράλλης) και ο Εργοτέλης (Α.Χριστοδούλου,αφοι Μπαλτζάκη Ν.Σκάνδαλος κ.α).
-Και τα Μ.Μ.Ε είχαν την τιμητική τους, καθώς οι υπεύθυνοι, είχαν φροντίσει να υπάρχουν γραφεία τύπου. Εκτός απο τους Ηρακλειώτες, το παρόν έδωσαν και τα τοπικά μέσα με τον top fm, να καλύπτει το παιχνίδι.
-Απόλυτα ταυτισμένοι με τους κανόνες της Κρητικής φιλοξενίας αποδείχθηκαν οι Αρκαλοχωρίτες. Φρόντισαν τα πάντα να είναι στην εντέλεια και να μην λείψει από κανένα τίποτα.Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
-Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στο μέλος της ΕΚΑΣΚ κ.Νίκο Χανιαλάκη που έτρεχε "πάνω κάτω" συνέχεια ώστε να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία.
-
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΑ Α.Ο.Ν.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ             61-74
Διαιτητές: Κατραχούρας, Κατσανεβάκης.
Δεκάλεπτα: 23-16, 38-36 (ημίχ.), 51-51, 61-74.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Μαραγκάκης): Σεμπεκόπουλος, Γιαβρίδης 11 (3), Τζάνης 10, Χανιαλάκης, Σηφάκης 11 (1), Κοκκιάδης 12, Κριθινάκης, Ψαθάκης 8 (2), Χατζής 8.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Κόκκινος): Νίχλος 14 (1), Μαϊστρέλης Ν., Μαϊστρέλης Β. 19, Τσάμης 2, Τσιμπινός 1, Αναστασάκης 2, Βακιντής 2, Σταματάκης 11, Αποστολίδης 7 (1), Παπαδάκης 12.
-Στο άλλο αδιάφορο παιχνίδι ο Ανδρογέας λύγισε τον Κύδωνα με 61-60
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ Γ.Α.Σ. Α.Ο. ΚΥΔΩΝ                          61-60
Διαιτητές: Γιακουμάκης, Γαλανόπουλος.
Δεκάλεπτα: 16-9, 38-20 (ημίχ.), 54-34, 61-60.

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ (Πετεινός): Περράκης, Αλμπαντάκης 2, Χωματάς 13, Χαριτάκης 7, Αγγελιδάκης 9 (1), Ζήσιος 12, Σταυρακάκης, Μηλαθιανάκης 18.

ΚΥΔΩΝ (Ηλιάκης): Πιαλόγλου 5 (1), Σταμούλης 11 (2), Πιπεράκης, Κατσιγαράκης, Μανίγκοντιτς 14, Χολέβας 10, Ρούτσης 6, Μπερτίδης, Μανουσάκης 8, Λιονάκης 6.
-Στο τρίτο παιχνίδι, η ομάδα που δεν συμφώνησε στην τροποποίηση της ΕΚΑΣΚ (για μείωση κάποιων αγώνων λόγω οικονομικού), τον Φεβρουάριο ο Φιλαθλητικός ,έχασε με 20-0 , αφού δεν "κατέβηκε" στην Ιεράπετρα.

Τα αποτελέσματα:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΑ Α.Ο.Ν.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ             61-74
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ Γ.Α.Σ. Α.Ο. ΚΥΔΩΝ                          61-60
Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ. 20-0 α.α


Ο Φιλαθλητικός, έχει ένα μηδενισμό.
  Skorers:

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.