Η ΚΕΔ απέθανε! Ζήτω η ΚΕΔ.

Από το έγκριτο basketblog αντιγράφουμε από την στήλη "ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ" (που είμαστε αναγνώστες), ενδιαφέροντα θέματα για τις περιβόητες ΚΕΔ και τα περί διάλυσή της.Παράλληλα αντιγράφουμε από το basketnet το δημοσίευμα περί μείωσης αποδοχών των διαιτητών.


Γράφει ο Εφιάλτης (basketblog.gr)
Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε λόγο για διάλυση των ΚΕΔστον αθλητικό νόμο, με μόνη την αφορμή από το πρόσφατο κείμενο που δημοσίευσε ο Γιώργος Κογκαλίδης. Πράγματι θα πρέπει να κινηθούν πολλές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει η συγκεκριμένη αλλαγή. Ανεξάρτητα, όμως, από αυτό είναι πολύ αργά αναφορικά με μια αποτίμηση του έργου της ΚΕΔ/ΕΟΚ.
Βεβαίως και πολλές φορές γράφηκαν (και πώς άλλωστε να μην γραφτούν) διάφορα σχετικά με την δράση τηςΚΕΔ, σχετικά με τη δράση μεμονωμένων μελών της, συμμαχίες, συμπάθειες ή έχθρες μέσα στην Επιτροπή.

Αγγίχθηκαν όμως ζητήματα όπως:
● Η ανεξέλεγκτη δράση μελών της;
● Οι συμπάθειες με συγκεκριμένους διαιτητές;
● Ο τοπικιστικός προσανατολισμός των μελών της στις επιλογές αξιολόγησης;
● Η ετσιθελική εμπλοκή στα εσωτερικά συνδέσμων;
● Η ετσιθελική εμπλοκή στα εσωτερικά της ΟΔΚΕ;
 
Για να αναφερθώ μόνο στα "καθαρά" και να αποφύγω άλλες παρεμβάσεις, που θα δημιουργούσαν άλλο "κασέταgate", μπασκετικό αυτή την φορά.

Αλλά να μην ξεφεύγουμε. Οι σκέψεις αυτές στηρίζονται στην πληροφόρηση που έδωσε ο κ. Κογκαλίδης για κατάργηση των ΚΕΔ από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Και είναι κάποια γεγονότα που περισσότερο επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο παρά το διαψεύδουν. Οι άνθρωποι κάτι γνώριζαν και προετοίμαζαν το νέο έδαφος.

Πώς αλλιώς μπορούν να αξιολογηθούν στοιχεία όπως και το παρακάτω. Δεν ξέρω λοιπόν αν έγινε αντιληπτό, αλλά σ' αυτήν την αγωνιστική περίοδο αλλάζει πολύ ο διοικητικός χάρτης των συνδέσμων. Έτσι, και είναι τυχαία η αρίθμηση:

● Στον ΕΟΚαναθρεμένο σύνδεσμο Βορειοδυτικής Ελλάδας με έδρα τοΑγρίνιο, ο πρόεδρος κ. Χατζής αντικαταστάθηκε (αυτός ξέρει γιατί;) από τον ενεργό διαιτητή Α1 κ. Μητσόπουλο, ο οποίος αλλάζοντας πορεία αποφάσισε ότι πρέπει να ασχοληθεί με τη διοίκηση του συνδέσμου του, ενώ πληροφορίες λένε ότιήταν εκ πεποιθήσεως μακριά από τον συνδικαλισμό.

Αν, λοιπόν, πλέον έχει αλλάξει την άποψή του εκείνη, καλώς έπραξε και ο χρόνος είναι μαζί του για να δείξει προσφορά σε επιμόρφωση και κυρίως παραγωγή νέων διαιτητών. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τον κ. καθηγητή.

● Στον σύνδεσμο Θράκης "απήλθε" με ευχαριστήριο ο πρόεδρος Μιχέλης. Οι φήμες έλεγαν ότι η ΚΕΔ με συγκεκριμένο τρόπο είχε ασκήσει πιέσεις, ακόμη και μέσω φίλων του (ο Θεός να τους κάνει φίλους), προκειμένου να απομακρυνθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Δεν απομακρύνθηκε, τον απομάκρυναν.

Βέβαια, τους ευχαρίστησε και μάλλον εκείνος ξέρει καλύτερα το γιατί (εμείς ακόμη αναρωτιόμαστε, τουλάχιστον με βάση αυτά που έλεγε για την ΚΕΔ ο ίδιος). Ο καιρός θα δείξει. Έφυγε από ενεργός διαιτητής, φεύγει και από πρόεδρος;
Ποιος έρχεται στην θέση του; (Κουίζ)

● Στον σύνδεσμο Ανατολικής Μακεδονίας ο πρόεδρος Ασλανίδηςεξαφανίστηκε. Και καλά του έκαναν, αφού δεν έβγαζε το τεστ. Είναι δυνατόνπρόεδρος συνδέσμου και να μην βγάζεις το τέστ; Ενώ αν δεν είσαι γίνεσαι διαιτητής Α1 στα 40 σου. Και ήρθε ο Ξενικάκης, που χρόνια τώρα πάσχιζε για τον σύνδεσμό του, αλλά τον υπερκάλυπτε ο Ασλανίδης.
Πράγματι στα τελειώματα όλοι από κάπου ψάχνουν να πιαστούν.

● Στον σύνδεσμο Κεντρικής Θεσσαλίας (Λάρισα) ο Κουκουλίτσιος"αναβαθμίστηκε" σε "ΚΕΔάρχης". Στη θέση ως πρόεδρος τοποθετήθηκε μέσα από ομολογουμένως δημοκρατικές διαδικασίες (λένε οι φήμες) ο Μανασής εκΚαρδίτσης ορμώμενος. Προφανώς στη Λάρισα υπήρξε λειψανδρία.

● Στον σύνδεσμο Κοζάνης κάποιος "ξύπνησε" αγνές προεδροφιλικές διαθέσεις στον Τσιαπλή. Τρέμε Παφίλη. Τώρα, βέβαια, για την ιστορία ο Τσιαπλής ήταν να εγκαταλείψει το 2008, όταν και κλήθηκε στον Αγιόκαμπο. Και μετά την κάνει καλά την δουλειά.

● Στην Κρήτη και πάλι ο Μαχαιριανάκης τον έκανε τον κύκλο του και πάμε για άλλα.

Αλλάζουν, λοιπόν, τα δρώμενα και κάποιος θα έλεγε ότι είναι άσχετα πράγματα αυτά με την ΚΕΔ. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Το ερώτημα που γεννιέται αμέσως μετά την πληροφορία ότι διαλύεται η ΚΕΔ, είναι πού θα αξιοποιηθούν οι πέντε (αριθμός ίσος με το φάσκελο. Τυχαίο;
)

Βλέπετε, δεν γίνεται τέτοιοι διοικητικοί (γιατί, ομολογουμένως, τουλάχιστον οι τρεις ως διαιτητές διέπρεψαν, πέρα από κάθε πικρόχολη διάθεση) αστέρες να πάνε χαμένοι. Αλλά πρέπει κάποιος -πέρα από κακία- να δει και ανθρώπινα το πράγμα.

Δεν πρέπει οι άνθρωποι αυτοί που έμαθαν στην εξουσία να τοποθετηθούν σε κάποιο όμοιο πόστο; Μήπως και πάθουν οξεία "απεξουσίαση" (γιατί απαξίωση έπαθαν προ πολλού και μάλιστα είναι κάτι που κατάφεραν μόνοι τους, με ιδιαίτερη μαεστρία).

Μήπως θα έπρεπε, ή μήπως τελικά ετοιμάζουν το έδαφος με τις νέες προεδρίες των συνδέσμων να πάρουν θέση στην ΟΔΚΕ; Γιατί αν λείψει η ΚΕΔ, τότε πράγματι η επιλογή και αξιολόγηση των διαιτητών λογικά θα περιέλθει και πάλι στηνΟΔΚΕ. Μόνο που εκεί καλοί μου φίλοι ψηφίζουν άλλοι. Δεν διορίζει ο πατερούλης. Και είναι πολλά τα αμαρτήματα για να ξεχαστούν… Άρη.

Βλέπεις εκεί δεν σε ψηφίζουν τα "αστέρια" που προώθησες; Εκεί υπάρχει, θες δεν θες, πολύ περισσότερη δημοκρατία από αυτήν που συνήθισες και από αυτήν που μπορείς να αντέξεις. Εκεί δεν έχει Λευκάδα, ούτε Νίκη, ούτε μέντα, ούτε


Η ΚΕΔ "απέθανε"! Ζήτω η ΚΕΔ.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έξαλλοι οι "γκρι" για τις μειώσεις!(BASKETNET.GR)
               
Καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η Ελληνική Διαιτησία, έπειτα από το  Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BASKETNET! Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε για πρώτη φορά εκτός από το θέμα των οδοιπορικών που έχουν περικοπεί (ύψους 44 ευρώ για κάθε ρέφερι) και το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των διαιτητών (εισπράττουν 662,50 ευρώ μικτά και 506 ευρώ καθαρά, εισπράττουν αυτή τη στιγμή).
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης έβαλε στο τραπέζι το θέμα της μείωσης των αποδοχών των διαιτητών ανά παιχνίδι, γεγονός που προκάλεσε οργή στις τάξεις των "γκρι" που δεν θα μείνουν με "σταυρωμένα χέρια". Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι διαιτητές εάν συνεχιστεί το θέμα της μείωσης των αποδοχών τους θα λάβουν τα μέτρα τους. Είναι αποφασισμένοι να γράφουν στο φύλλο αγώνος ακόμη και την αναπνοή που θα ακούγεται στα γήπεδα με αποτέλεσμα οι ομάδες να πληρώνουν σε πρόστιμα την μείωση των αποδόχών των "γκρι" που θα γλίτωναν! Και αυτή η κίνηση δεν είναι η μοναδική. Πολλοί διαιτητές πρώτης γραμμής ήρθαν σε επαφή χθες αργά το βράδυ και συζήτησαν το θέμα και θα αντιδράσουν και με άλλους τρόπους, προκειμένου να μην επιτραπεί η μείωση στις αποδοχές τους. Μάλιστα, κάποιοι έλεγαν χθες ότι "μόνο οι διαιτητές είναι το πρόβλημα στο μπάσκετ και τα χρήματα που παίρνουν; Ο κ. Οικονομίδης θα κάνει μια πρόταση για μείωση των δικών του απολαβών που δεν μειώνονται ούτε κατά ένα ευρώ;".
Η στήλη παίρνει θέση και διαφοροποιείται πλήρως από την πρόταση των ομάδων και του Οικονομίδη για την μείωση των αποδοχών των διαιτητών. Είναι κάθετα αντίθετη και θα παρατηρήσει το εξής: Οι απολαβές των διαιτητών όχι μόνο δεν θα πρέπει να μειωθούν, αλλά να αυξηθούν, ώστε οι "γκρι" να παίρνουν έναν αξιοπρεπή μισθό. Μπορεί η χρονική περίοδος να μην είναι η ιδανικότερη για αυξήσεις, αλλά οι διαιτητές πρέπει να αμείβονται καλά. Με το να μειώνεις τις αποδοχές των ρέφερι δεν επιτυγχάνεις τίποτε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων για τον ΕΣΑΚΕ. Τους ξέρουν οι ίδιοι στην Λίγκα και φτάνει να τους εφαρμόσουν, περιορίζοντας τα έξοδα της Λίγκας.
Το Κοράκι
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.