B΄Εθνική | Β.Βλάχος :" Ομάδες όπως ο ΟΦΗ, παρούσες και στην Α1 ".

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στο Onsports για την προσπάθεια που έγινε τη φετινή σεζόν να επιστρέψει η ομάδα στην Α2 και τις βλέψεις της.Δείτε το πρόογραμμα των τριών μονομάχων.

-Ανέλαβες την ομάδα στα μέσα της περασμένης σεζόν, όταν ήδη βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού…
«Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι η ομάδα ήταν φτιαγμένη για τη Β΄ Εθνική και τελευταία στιγμή την ανακοίνωσαν ότι θα αγωνιστεί στην Α2. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είχε χρόνο μπροστά της για να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες. Από την άλλη είχε κακή χημεία, ήταν μια ομάδα που είχε κάνει τον κύκλο της και δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική».

-Πέρυσι, μπορεί η παρτίδα να μην σώθηκε, φέτος όμως έγινε πιο οργανωμένη προσπάθεια από την αρχή προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην Α2.

«Ναι, η προηγούμενη ομάδα, όπως είπα, είχε κάνει τον κύκλο της και έπρεπε να αλλάξει πολύ σε πρόσωπα. Ρίξαμε το μέσο όρο ηλικίας και κάναμε μια ομάδα πιο νεανική και πιο αθλητική. Ήρθαν οκτώ νέοι παίκτες. Έγινε ένας συνδυασμός έμπειρων και νέων παιδιών, που έχουν κίνητρο και αυτό το αποτέλεσμα για την ώρα μας δικαιώνει».

-Απομένουν έξι αγωνιστικές για το φινάλε και ο ΟΦΗ βρίσκεται με το ένα πόδι στην Α2.

«Στα παιχνίδια που απομένουν πρέπει να κυνηγήσουμε τις νίκες στην έδρα μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μακριά από το σπίτι μας κόντρα σε Κηφισιά, Εύοσμο και Δούκα. Μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η άνοδος, αλλά θεωρείται απίθανο να μην ανέβουμε. Με τρεις νίκες στα ματς που απομένουν θα είμαστε 100% σίγουροι και λέω τρεις, διότι δεν έχουμε το γκολ αβερέιτζ με την Αναγέννηση Φλόγας, παρόλο που έχουμε τέσσερις βαθμούς διαφορά».

-Που οφείλεται η πετυχημένη πορεία σας;

«Στο καλό κλίμα και τη χημεία που είχαμε σαν ομάδα. Ο ΟΦΗ δεν στηριζόταν μόνο σε έναν παίκτη, αλλά σε όλη την ομάδα. Είχαμε βάθος στον πάγκο και πραγματικά σε κάθε ματς αναδεικνυόταν και άλλος παίκτης. Και αυτό φαίνεται και από το σκορ που ήταν μοιρασμένο. Οι πιο έμπειροι παίκτες, όπως οι Μπάρδας, Τσακιρίδης, Παναγάκης, Σουφλιάς, Μπαλάφας βοήθησαν τα παιδιά που δεν είχαν παραστάσεις από αυτή την κατηγορία, όπως οι Καραδολάμης, Μούρτος, Ξενάκης, Ψάλτου και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Κάναμε κάποιες ήττες, μέχρι να δέσει η ομάδα και να αποκτήσει ομοιογένεια, αλλά ήταν μέσα στο πρόγραμμα».

-Στην έδρα σας παραμένετε αήττητοι…

«Ναι δεν έχουμε χάσει κανένα ματς στην έδρα μας, όμως η ομάδα διαθέτει μέταλλο και μπορεί να χτυπήσει όλα τα ματς και μακριά από το γήπεδό της. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στην 4η αγωνιστική έφυγε νικηφόρα από τη Λευκάδα, ενώ συνολικά έχει κερδίσει οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια».

-Γενικώς το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής φέτος πώς είναι;
«Θα το έλεγα τριών ταχυτήτων. Υπάρχουν ομάδες όπως η δική μας, η Κηφισιά, το Πέραμα που έχουμε ξεχωρίσει και λογικά οι τρεις που θα ανέβουμε στην Α2. Από κει και πέρα είναι η ΜΕΝΤ, η Αναγέννηση Φλόγας και η Λευκάδα που κυνηγάνε ίσως εμάς τους τρεις ή την τέταρτη θέση, που ενδεχομένως να είναι και εκείνη προνομιούχα. Επίσης, οι αδιάφορες βαθμολογικά, όπως είναι ο Εύοσμος, ο Διαγόρας, το Στρατώνι και ο Δούκας και τέλος οι ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού, όπως είναι το Αιγάλεω, η Καλαμαριά…».

-Είστε ικανοποιημένοι από τη φετινή παρουσία του κόσμου;

«Στα τελευταία παιχνίδια η παρουσία του ήταν μεγαλύτερη. Ιδίως στο ματς με την Κηφισιά δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν έχουμε παράπονο, θέλουμε όμως τους φιλάθλους να μας ενισχύουν σε κάθε ματς, γιατί η βοήθειά τους είναι απαραίτητη. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι κοινός σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Και επειδή φέτος ο πρόεδρος της ομάδας (Ξημέρης) είναι και αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ και εκπρόσωπος του ερασιτέχνη, υπάρχει κοινή στάση, το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ να είναι ενωμένο. Είναι μια οικογένεια. Αν πραγματικά και η ομάδα του ποδοσφαίρου καταφέρει να ξεπεράσει το… σκόπελο της αδειοδότησης και βγουν και οι δύο ομάδες κατηγορία, θα είναι τα πράγματα διαφορετικά».

-Ποιες είναι οι βλέψεις των ανθρώπων της ομάδας; Ο ΟΦΗ έχει τον κόσμο του και δικό του γήπεδο, έχει τα φόντα να φτάσει ακόμη ψηλότερα…
«Πράγματι. Ο ΟΦΗ έχει τις προϋποθέσεις και τη δυναμική να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στην Α1. Έχει δικό του γήπεδο, το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιεί ότι ώρα θέλει, μπορεί να στεγάσει ακαδημίες, έχει κόσμο. Υπάρχει και το γήπεδο στα Αοράκια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια ομάδα του Ηρακλείου ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, φερέγγυο όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, όμως γνωρίζεις ότι δεν θα χάσεις τα λεφτά σου και πάνω από όλα έχει ανθρώπους που έχουν βλέψεις να φτάσουν την ομάδα ψηλά. Η αποκέντρωση είναι κάτι που το συζητάμε χρόνια. Ομάδες όπως ο ΟΦΗ, θα έπρεπε να έχουν παρουσία στην Α1. Μια ολόκληρη πόλη μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια μιας ομάδας».

-Τώρα έχετε μπροστά σας την Κηφισιά με την οποία ισοβαθμείτε στην πρώτη θέση.

«Την Κηφισιά την είχαμε κερδίσει στον πρώτο γύρο με 19 πόντους. Θα είναι το ντέρμπι της πρωτιάς, του πρωταθλήματος. Η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, όμως θα προσπαθήσουμε να υπερασπίσουμε τη διαφορά και γιατί όχι τη νίκη».

-Πώς είναι η ζωή στο Ηράκλειο;

«Το Ηράκλειο είναι μια ζωντανή πόλη. Περισσότερος καιρός είναι καλοκαίρι. Η ποιότητα της ζωής είναι πολύ καλύτερη από την Αθήνα. Η πρωτεύουσα έχει τα γνωστά προβλήματα μιας μεγάλης πόλης, με τις αποστάσεις, την πίεση, το άγχος, εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, πιο χαλαρά».

Το πρόγραμμα των τριών μονομάχων, ως το τέλος...



Αγωνιστική
ΟΦΗ (44Β.)Κηφσιά (44β.)Πέραμα (43β.)
25ηΚηφσιά*ΟΦΗΑίας Ευόσμου*
26ηΡεπόΔόξα Λευκ.*Αίολος Τρικ.
27ηΑίας Ευόσμου*ΑιγάλεωΔούκας*
28ηΑίολος Τρικ.Αναγέννηση*Φίλιππος Βερ.
29ηΔούκας*ΜΕΝΤΑπόλλων Καλ.
30ηΠέραμαΣτρατώνι*ΟΦΗ*
* Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.