Ανδρών ΕΚΑΣΚ | 5η αγ. μόνος στην κορυφή ο Ηρόδοτος.Άλωσε ο Ανδρογέας τον Κύδων στα Χανιά.

Η αυλαία του πρώτου γύρου των Ανδρών ΕΚΑΣΚ, σημαδεύτηκε με την νίκη-κορυφή του Ηροδότου στην Αλικαρνασσό, που νίκησε στο ντέρμπι την Αναγέννηση.Την νίκη της ημέρας σημείωσε η ομάδα του Γ.Πετεινού που άλωσε τα Χανιά νικώντας τον Κύδων.
Τα αποτελέσματα:
ΗΡΟΔΟΤΟΣ Α.Ο.Ν.Α. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Α.Σ.Α.     78-67
Α.Ο.ΚΥΔΩΝ - ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ Γ.Α.Σ.                      59-71
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ        Κυριακή 19:00 Λίντο



Η επόμενη αγωνιστική (6η-πρώτη β’ γύρου).
Κύδων – Ηρόδοτος
Φιλαθλητικός – Αναγέννηση Αρκ.
Ανδρογέας - Ιεράπετρα


ΗΡΟΔΟΤΟΣ Α.Ο.Ν.Α. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Α.Σ.Α.     78-67
Δεκάλεπτα : 21-17, 15-12 (ημιχ.), 23-26 , 19-12 .

Οι δυο προπονητές Γ.Κόκκινος-Μ.Μαραγκάκης
Οι Κόκκινος(Ηρόδοτος) με τον Ψαθάκη της Αναγέννησης.

Πολύ όμορφο παιχνίδι,αντάξιο της βαθμολογικής θέσης των δυο ομάδων έγινε στην κατάμεστη Αλικαρνασσό.
Οι φιλοξενούμενοι του Μ.Μαραγκάκη, ήταν  άριστα στημένοι και προετοιμασμένοι.Παίζοντας θαυμάσια την ζώνη και έχοντας (ίσως το κορυφαίο δίδυμο της κατηγορίας) του ψηλούς Κοκιάδη-Χατζή, να ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία, να είναι συνέχεια κοντά στην διεκδίκηση της νίκης.Παράλληλα θαυμάσιοι ήταν και οι περιφερειακοί, με τους Τζάνη (να ελέγχει τον ρυθμό) και Γιαβρίδη, να αξιοποιούν τα κλεψίματα και να κάνουν αιφνιδιασμούς.
Και ο Γ.Κόκκινος όμως αρίστευσε τεχνικά, καθώς έσπασε την ζώνη με το περιφερειακό σουτ, (Αποστολίδη,Μαιστρέλλη,Νίχλο), ενώ όταν δινόταν η ευκαιρία ,έβαζε την μπάλα στο καλάθι.Γενικά το παιχνίδι κρίθηκε εκεί που είναι δυνατοί οι γηπεδούχοι.Στην ταχύτητα, που την εκμεταλλεύτηκαν ,όταν η Αναγέννηση (δ΄ δεκάλεπτο), εμφάνισε σημάδια κόπωσης.
Κορυφαίοι των γηπεδούχων, ο Αποστολίδης, που είχε για συμπαραστάτες, τους Μαιστρέλλη,Νίχλο.
Όλο το Αρκαλοχώρι κινείται γύρω από τον Τζάνη ,έχει όμως πολλούς ποιοτικούς παίκτες, όπως τους Κοκιάδη,Χατζή,Γιαβρίδη, και τους έμπειρους Ψαθάκη,Σηφάκη.
"Κάναμε σημαντική νίκη που μας δίνει προβάδισμα'" ,τόνισε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Ηροδότου Γ.Κόκκινος, ενώ ο συνάδελφός του Μ.Μαραγκάκης επεσήμανε ότι "πρωταθλητής μπορεί να βγει και ομάδα που έχει τρεις ήττες".
-Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον πολύ όμορφο αγώνα.διακρίναμε πολλά μέλη της ΕΚΑΣΚ (παλιά και νέα), προεξέχοντος των κ.κ.Δασκαλάκη-Χαλαμπαλάκη.
-Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Ηράκλειο Ο.Α.Α. κ.Π.Ρυακιωτάκης, ενώ πολλοί προπονητές ομάδων-Ακαδημιών (ΟΦΗ,Δειλινό,Φιλαθλητικός κλπ) ήταν εκεί.Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος των Διαιτητών-Κριτών.
-Κομισάριος του αγώνα ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ. κος Περυσινάκης.
Ηρόδοτος (Κόκκινος Γιάννης) : Νίχλος 13 (1), Μαϊστρέλης Ν. 2, Μαϊστρέλης Β. 20 (3), Τσάμης 2, Τσιμπινός 1, Αναστασάκης 4, Χαραλαμπάκης, Σταματάκης 6, Φραγκιαδάκης, Βακιντής, Αποστολίδης 30 (3)
Αναγέννηση (Μαραγκάκης Μανόλης) : Κριθινάκης, Ψαθάκης 5, Γιαβρίδης 5 (1), Κοκκιάδης 15, Χανιαλάκης, Τζάνης 20 (1), Σηφάκης 11 (1), Χάτζης 11.


Α.Ο.ΚΥΔΩΝ - ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ Γ.Α.Σ.             59-71
Δεκάλεπτα : 9-8, 17-14 (ημιχ.), 15-17 , 18-32 .
-Στα Χανιά τραυματίστηκε ο Θ.Λεκάκος πριν δυο εβδομάδες και τραυματίστηκε όλη η Χανιώτικη ομάδα.Χωρίς την καλύτερη ψυχολογία, και με εμφανή την απουσία Θ.Λεκάκου ο Κύδων δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό Ανδρογέα, και έμεινε πίσω στο κυνήγι της α΄θέσης.
Αρβανίτης,Ζήσιος ,Χαριτάκης, κορυφαίοι "κόκκινοι", ενώ απο τους Χανιώτες, ...ένας αδελφός (Η.Λεκάκος) δεν φέρνει την άνοιξη.Πολύ καλός κι ο Λιονάκης.
Ο Ανδρογέας, (όπως δήλωσε στο "kritikobasket" ο προπονητής των "κόκκινων" Γ.Πετεινός) "Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, προηγηθήκαμε στο σκορ, ενώ πήγαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε.Κάναμε πιεστική άμυνα,τρέξαμε ιδιαίτερα στο καλό μας τελευταίο δεκάλεπτο,που κάναμε και την διαφορά".Για την συνέχεια τόνισε ότι "Υπάρχει  πολύς δρόμος ακόμα, ένας ολόκληρος γύρος.Μπήκαμε ξανά στην διεκδίκηση του τίτλου."
Κύδων (Ηλιάκης Γιάννης) : Πιπεράκης 2, Σεβαστόπουλος 6, Θεοδωράκης 3 (1), Μανίγκοτιτς 2, Μπαγάκης, Ρούτσης 7 (1), Μπερτίδης, Λιονάκης 21, Λεκάκος Ηλ. 18 (4).
Ανδρογέας (Πετεινός Γιάννης) : Αλμπαντάκης 1, Χωματάς 6 (1), Χαριτάκης 9 (1), Αρβανίτης 20 (3), Αγγελιδάκης 2, Ζήσιος 15 (1), Νταμπανιάν 4, Βισκαδουράκης 6, Μηλαθιανάκης 8.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.