Τελικός Εφήβων | Η πρώτη κούπα....ήρθε απο τον Αρη.

Ο....Σεληνιασμένος Αρης Καραπιδάκης, έβαψε τον τίτλο "κιτρινόμαυρο".
Ο πρώτος τελικός των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ, είχε νικητή την ομάδα που σάρωσε τα πάντα πέρυσι.Τον Εργοτέλη που νίκησε 69-61 το Ηράκλειο.

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση, στο κατάμεστο Λίντο, τα παιδιά του Α.Χριστοδούλου, κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν τους "κιτρινόμαυρους " αουτσάιντερ, απέδειξαν πως σε τελικούς δεν χωράν προγνωστικά και τα παιχνίδια τα κερδίζουν η ψυχή και  η προσωπικότητα του κάθε αθλητή.Έτσι όπως στο περυσινό τελικό του ΑΓΟΡ με τον Κύδων, ο Στίκας ήταν που έκανε πάρτι, έτσι και φέτος αυτός που έκλεψε την παράσταση, ήταν ο Καραπιδάκης του Εργοτέλη, που αν και δεν προπονείται συχνά λόγω των σχολικών του υποχρεώσεων (Γ΄Λυκείου), εν τούτοις ξεδίπλωσε το ταλέντο του και κατάθεσε την ψυχή του.Πολύ κοντά σε απόδοση ο (συνήθης ύποπτος Χ.Σκάνδαλος), ενώ σύμφωνα με τον προπονητή του, κλειδί του αγώνα ήταν ο Παπαδογιαννάκης.Να σημειωθεί ότι ο Εργοτέλης στερήθηκε τις υπηρεσίες του τραυματία Ζαίμη.


-Από την άλλη ο  πλουραλισμός του Ηράκλειο σε πάγκο και ταλέντο, δεν  αποδείχθηκε καθοριστικός στο σημερινό ντέρμπι, καθώς στα κρίσιμα σημεία ή έλλειψη   συγκέντρωσης και το άγχος για την νίκη που τους διακατείχε, τους οδήγησε σε πολλά και κρίσιμα λάθη, με αποτέλεσμα την απώλεια ενός τίτλου που ήθελαν .
-Το παιχνίδι ήταν μεταξύ δυο ομάδων ίδιου επιπέδου και  γι αυτό ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο.Στο β΄μέρος και μετά τον τραυματισμό του Καλατζή, αλλά και τα 5 φάουλ του Λ.Λιανδράκη ,οι "μπλε" βραχυκύκλωσαν για λίγο και ο Εργοτέλης έχτισε μια διαφορά 10 πόντων που την διατήρησε μέχρι τέλος.
-Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Καλατζή του Ηράκλειο (υπαρχουν φόβοι για κάταγμα στο αριστερό του χέρι), που όταν σηκώθηκε να πάει στο νοσοκομείο, όρθιο όλο το γήπεδο χειροκροτούσε.
Ο Νίκος Γιαλιτάκης, με τον συλλέκτη τίτλων Α.Χριστοδούλου.
 -Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών και συλλέκτης τίτλων του Εργοτέλη, Α.Χριστοδούλου, εξήρε στο kritikobasket.gr την ατμόσφαιρα του κατάμεστου Λίντο, ενώ τόνισε πως ήταν ένα ντέρμπι.Για την ομάδα του τόνισε πως διαχειρίστηκαν πολύ καλά το άγχος του τελικού, ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας ότι θα λύσουν εκ των έσω το πρόβλημα συμμετοχής που θα έχουν στους τελικούς Πανελληνίου Εφήβων, αφού έχει μόνο έξι !!!!
-Την απονομή του κυπέλλου έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κος Δ.Περυσινάκης, ενώ τα διπλώματα μοίρασαν, οι κ.Γιαλιτάκης (αντιδήμαρχος Ηρακλέιου) και κ.Βαρδαβάς (πρόεδρος ΔΑΟΗ).
Η οικογένεια Καραπιδάκη σε στιγμές ανείπωτης χαράς.
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ   69-61
Διαιτητές : Χαλαμπαλάκης - Μαλαμάς
Δεκάλεπτα: 17-19, 18-14, 15-9, 19-19      
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χριστοδούλου Αλέξης): Χρυσός, Κοκολάκης 4, Πετράκης, Σκάνδαλος 19(2), Καραπιδάκης 17, Χριστοδούλου, Χατζηανέστης, Βλασσόπουλος, Κρουσταλάκης 8, Μανδυλάκης, Σπανός 15, Παπαδογιαννάκης 6.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Κυριάκογλου Γ.-Σηφομιχελάκης Μ.): Ρυακιωτάκης 19(2), Καλατζής 3, Βλατάκης 5(1), Κουμάκης 7(1), Λογοθέτης, Λιανδράκης 10, Μπαρελιέρ, Μουρέλλος 2, Σιδερόπουλος 5, Χατζηδάκης 6, Φραγκιαδάκης, Παπαϊωάννου 4.                                                                                                 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.