Τελικός Παίδων | Ο Εργοτέλης έκανε το 1-0 στις νίκες (72-52 το Ηρακλειο).

Σε ένα σπουδαίο (πρώτο) τελικό παίδων, ο Εργοτέλης πανηγύρισε την πρώτη νίκη απέναντι στο Ηράκλειο, και βρίσκεται μια νίκη πριν την κατάκτηση(ξανά) του τίτλου.

Το σκορ δεν μαρτυρά την πραγματική εικόνα του αγώνα, καθώς το Ηράκλειο, στάθηκε σαν ίσος απέναντι στον αντίπαλό του και διεκδίκησε με πάθος την νίκη.Αυτή τη φορά το σύνολο των Μ.Σηφομιχελάκη-Γ.Κυριάκογλου έδειξε (εκτός των άλλων), ένα στοιχείο που της έλειπε τα τελευταία χρόνια και που ζητούσε πάντα ο προπονητής τους.Ψυχή και πάθος.Πράγματι αυτή την φορά τα "παιδιά της Δουκός Μποφόρ", κατέθεσαν ψυχή και σώμα στο παρκέ, ενώ παράλληλα η τεχνική ηγεσία διαχειριζόταν άψογα το πλούσιο υλικό.Αμυντικά οι "παγίδες" απέναντι στον Σκάνδαλο απέδωσαν καρπούς και βίδωσαν τον ταλαντούχο παίκτη που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πλούσιο ταλέντο του.Την σκυτάλη ανέλαβαν οι Kρουσταλάκης-Σπανός, που με καθοριστικά καλάθια, διατηρούσαν το ισχνό προβάδισμα.

Ο Μ.Σηφομιχελάκης είδε στο Εφηβικό τον Α.Χριστοδούλου να βγάζει "άσσο από το μανίκι", με τον Α.Kαραπιδάκη.Αυτή την φορά ανταπέδωσε την κίνηση αυτή με την είσοδό του στην βασική πεντάδα, του Α.Θεοδωρίδη, που με την απόδοσή του.
 "έβγαλε μάτια".Παράλληλα η πολύ καλή απόδοση των Παπαδούλη- Φραγκιαδάκη Μ.-Σταράκη, έδειξε πως το παιχνίδι θα "γείρει δεξιά".Όμως το μπλακ άουτ της ΔΕΗ 1΄40" πριν το τέλος της γ΄περιόδου, κρύωσε τους νεαρούς αθλητές, που ήταν δύσκολο να ξαναβρούν το πάθος και την ψυχή μια ώρα μετά την επιστροφή του ρεύματος.Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν "βούτυρο στο ψωμί ", για τον Χ.Σκάνδαλο, καθώς με συνεχή κλεψίματα και αιφνιδιασμούς, εκτόξευσε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων.Γ.Σκάνδαλος και Π.Χριστοδούλου βοήθησαν σημαντικά να κλείσει το παιχνίδι στους +20 (72-52).

-Ο τελικός είχε αρκετό κόσμο και η ατμόσφαιρα άριστη.Ο αγώνας είχε και κομισάριο (κατόπιν εντολής της ΕΚΑΣΚ), ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο το 24αρι κολλούσε, με αποτέλεσμα την αλλαγή του στο β΄δεκάλεπτο.
-Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εργοτέλης είναι έτοιμος να καταθέσει στην ΕΚΑΣΚ, αίτηση για αναβολή του 2ου τελικού για την Δευτέρα 4 Απριλίου, αν τι Σαββάτου.
 -Και κάτι τελευταίο.Πλέον θα αποτελεί είδηση η απουσία του προέδρου της ΕΚΑΣΚ, κου Μ.Δασκαλάκη από αγώνες, που διοργανώνει η Ένωση κι όχι οι(συνεχείς) παρουσίες του.
Εργοτέλης – Ηράκλειο  72-52
Δεκάλεπτα: 16-15, 21-14, 12-12, 23-11

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χριστοδούλου Αλέξης): Σκάνδαλος Γ. 8, Χατζηανέστης 2, Κοκολάκης Κ., Κοκολάκης Εμμ., Παραδουλάκης, Σκάνδαλος Χρ. 26, Σπανός 14, Χριστοδούλου 5(1), Μυλωνάς, Παπαδογιαννάκης 5(1), Μουστακάκης, Κρουσταλάκης 12.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Σηφομιχελάκης Μάνος): Σταράκης 12, Συλλιγαρδάκης, Χαρωνιτάκης, Μαλλιωτάκης, Θεοδωρίδης 9(2), Φραγκιαδάκης Δ. 2, Λυριντζάκης, Κολαρετάκης 1, Κουμάκης 6, Φραγκιαδάκης Μ. 5, Παπαϊωάννου 2, Παπαδούλης 15(1).
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.