ΕΚΑΣΚ | Σήμερα ο κ.κ Βασιλακόπουλος στο Ηράκλειο.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να έρθει πρόεδρος της ΕΟΚ, κ.Bασιλακόπουλος στο Ηράκλειο.Ο προσκεκλημένος της ΕΚΑΣΚ, θα συνοδεύεται από τον Γ.Γ. της ΕΟΚ κ.Τ.Τσαγκρώνη και θα μιλήσει σε εκδήλωση, στο κλειστό ΔΑΠΚΗ στις Πατέλλες.
    
Η διοίκηση της ΕΚΑΣΚ παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το γεγονός αυτό.
      
Με αφορμή την παρουσία του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ συνέντευξη Τύπου παρουσία του προέδρου της Ένωσης κ. Μιχάλη Δασκαλάκη, του αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Περυσινάκη και του ταμία κ. Μανόλη Σκεπασιανού.

Η άφιξη του ισχυρού άνδρα του Ελληνικού και παγκόσμιου μπάσκετ μετά από περίπου οκτώ χρόνια στο νησί μας αποτελεί μεγάλο γεγονός και δίνει τη δυνατότητα τόσο στη νέα διοίκηση της Κρητικής Ένωσης όσο και στους εκπροσώπους των σωματείων να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που υπάρχουν. Παράλληλα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για αθλητές, παράγοντες, προπονητές και όλους τους φορείς του αθλητισμού να παρακολουθήσουν την ομιλία που θα παραθέσει αύριο στις 6μ.μ. στο κλειστό των Πατελών με θέμα: «ο αθλητισμός στη σημερινή πραγματικότητα».

Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μιχάλης Δασκαλάκης «είχαμε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβρη προσπάθειες να κατέβει ο πρόεδρος της ΕΟΚ στην Κρήτη, αφενός για να μας γνωρίσει από κοντά και αφετέρου να συζητήσουμε μαζί του τα πολλά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ένωση. Αποφασίστηκε με τη συνεργασία του κ. Τσαγκρώνη να κατέβει στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και για «τον αθλητισμό στη σημερινή πραγματικότητα», κάτι που ήθελε χρόνια να κάνει και στο νησί μας. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί μετά την ομιλία του και μία συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων της Κρήτης, όπου θα εξετάσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ θα ζητήσουμε να μας δώσει και ένα προγραμματισμό για το τι γίνεται από εδώ και πέρα όσον αφορά στο μπάσκετ στην Ελλάδα».



Βασικό μέλημα της διοίκησης της ΕΚΑΣΚ είναι να συζητηθεί το οικονομικό καθώς το νέο διοικητικό συμβούλιο βρήκε ένα μεγάλο άνοιγμα μπροστά του. Όπως τονίζει ο κ. Δασκαλάκης «θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις του κ. Βασιλακόπουλου, αλλά και να μας ξεκαθαρίσει τι γίνεται με τις επιχορηγήσεις φέτος».  Επίσης αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως το Αναπτυξιακό και το μέλλον του καθώς φέτος δεν έχει χρηματοδοτηθεί και η Ένωση το δουλεύει με δικά της έξοδα, τη σχολή προπονητών που απελπισμένα ζητά το νησί τα τελευταία χρόνια, το γηπεδικό καθώς το Ηράκλειο, αν και διαθέτει πολλά κλειστά χρησιμοποιείται ουσιαστικά μόνο αυτό του Λίντο, αλλά και το θέμα με την πληρωμή των διαιτητών και των κριτών που δημιουργεί κατά καιρούς αρκετά προβλήματα.



Στην αυριανή ομιλία του κ. Βασιλακόπουλου έχουν κληθεί όλα τα σωματεία μπάσκετ της Κρήτης, οι προπονητές, οι αθλητές και φυσικά οι παράγοντες, όπως επίσης και οι κριτές και διαιτητές της καλαθοσφαίρισης. Έχουν προσκληθεί επίσης παράγοντες και από όλους τους άλλους φορείς του αθλητισμού στο νησί καθώς θεωρείται πολύ σημαντική η τοποθέτηση του προέδρους της ΕΟΚ. Φυσικά ο κ. Βασιλακόπουλος θα τιμηθεί από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, από το Δήμο, αλλά και τους κριτές μπάσκετ. Μάλιστα ο κ. Δασκαλάκης κάνει έκκληση στον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση λέγοντας: «Αυτό που θέλουμε είναι καταλάβει ο κόσμος και τα σωματεία ότι ο κ. Βασιλακόπουλος έρχεται να δει τα θέματα της Κρήτης και καλό είναι να τον τιμήσουμε με την παρουσία μας. Μας ενδιαφέρει να έρθει ο κόσμος γιατί θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με την υπερκείμενη αρχή του μπάσκετ στην Ελλάδα και όχι μόνο».

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ ευχαριστεί το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη, τον πρόεδρος της Αθλητικής Εταιρίας του Δήμου τον κ. Γιάννη Δροσίτη και τον πρόεδρο του ΔΑΟΗ κ. Κώστα Βαρδαβά για την συμπαράστασή τους και τη βοήθειά τους ώστε να πραγματοποιηθεί η αυριανή εκδήλωση, της οποίας συντονιστής θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ και δημοσιογράφος κ. Σώτος Παιδάκης.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.