ΣΕΠΚ Κρήτης | Ικανοποίηση για την απόφαση.

Με ανακοίνωσή του το τοπικό γραφείο ΣΕΠΚ  εκφράζει την ικανοποίησή της για την (πρώτη φορά) απόφασή της ΕΚΑΣΚ, με την ΣΩΣΤΗ εφαρμογή των άρθρων, όσον αφορά πρόσληψη προπονητών στις ομάδες ανδρών της ΕΚΑΣΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα προπονητή και κόουτς της ανδρικής ομάδος, με την ιδιότητα του αθλητή, ενώ οι προπονητές των σωματείων της Α΄ κατηγορίας ανδρών, πριν από την έναρξη του αγώνα υποχρεούνται να προσκομίζουν στη γραμματεία δελτίο ταυτότητος προπονητού. Παράβαση του όρου αυτού επιφέρει την ποινή της παράτυπης συμμετοχής καλαθοσφαιριστή (μηδενισμός).
Η ανακοίνωση του γραφείου ΣΕΠΚ Κρήτης:


"Με αφορμή την «ιστορική» απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, με την έννοια ότι είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται ο μηδενισμός σωματείου της δύναμης της λόγω καταστρατήγησης άρθρων του αθλητικού νόμου και του κανονισμού της ΕΟΚ περί πρόσληψης επίσημου προπονητή, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας γιατί εκπροσωπώντας το σύνολο των αδειούχων προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης, αισθανόμαστε ότι δικαιωθήκαμε στον αγώνα που καταβάλουμε, υπερασπιζόμενοι τα νόμιμα δικαιώματα των μελών μας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν αντιδικούμε με κανένα σωματείο ή εκπρόσωπό του, τουναντίον τιμούμε και σεβόμαστε όλους. Είναι όμως θεσμική επιταγή η συνεχής προσπάθεια για την υπεράσπιση του επαγγέλματός μας και την εφαρμογή των νόμων και διατάξεων σε ότι μας αφορά.
Προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους να στραφούν προς την ίδια κατεύθυνση και να υπάρξουν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο, Σωματεία να απασχολούν ανειδίκευτα άτομα, χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος και ταυτότητας του ΣΕΠΚ, στη θέση του προπονητή στα τμήματα Α’ κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών Κρήτης.
Με την ευκαιρία αυτή ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται για την απόκτηση διπλώματος προπονητή μπάσκετ Γ’ κατηγορίας ότι το Τοπικό Γραφείο του ΣΕΠΚ σε συνεργασία με τον κεντρικό σύνδεσμο βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Γ.Γ.Α. ώστε να επιτύχουμε την πολυπόθητη άδεια για ίδρυση και λειτουργία Σχολής Προπονητών Μπάσκετ στο Ηράκλειο. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις και παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

ΣΕΠΚ Τοπικό Γραφείο Κρήτης"

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.