Μιχάλης Κανάκης | Εφαρμόστηκε ο νόμος.

Στο ραδιόφωνο του  Athletic Radio 104,2, μίλησε ο πρόεδρος του τοπικού γραφείου του συνδέσμου προπονητών Κρήτης, Μιχάλης Κανάκης.


 Ο έμπειρος προπονητής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή στο «Γήπεδο του Athletic» με τον Γιώργο Κορτσιδάκη και αναφέρθηκε σε χρήσιμα ζητήματα που απασχολούν τους προπονητές της Κρήτης…

Για την ένσταση που κατέθεσε ο Σητειακός σε βάρος των Δειλινών και του Χερρονάσιου και δικαιώθηκε από την ΕΚΑΣΚ:
«Σαν προπονητές, δεν είμαστε αντίπαλοι με κανένα. Αλλά πρέπει να υποστηρίξουμε το δίκαιο και το νόμιμο. Σαν πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου οφείλω να προστατέψω τους διπλωματούχους προπονητές. Υπάρχει εδώ  και χρόνια αυτή η διάταξη στην προκήρυξη ,αλλά και στον αθλητικό νόμο. Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Αν δεν το κάνουμε του χρόνου όλες οι ομάδες θα επιλέγουν προπονητές που δεν έχουν δίπλωμα. Πέρσι ήταν δυο ομάδες που ακολούθησαν τον δρόμο αυτό. Φέτος είναι  4 ομάδες. Τρείς ανδρών και μια γυναικών. Του χρόνου  θα είναι 14 αν το αφήσουμε έτσι. Για να πάρει το δίπλωμα προπονητή ένας προπονητής από την Κρήτη πρέπει να κάνει 200 ώρες σεμινάρια στην Αθήνα. Είτε να πηγαίνει Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή δέκα φορές το χρόνο, είτε να μείνει δυο μήνες  στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα. Αρα δεν μπορεί οι προπονητές που έχουν υποστεί σε αυτήν την διαδικασία να μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους».

Για το αν είναι και οικονομικό το θέμα: 
«Είναι και οικονομικό το θέμα. Αλλά όπως και να το κάνουμε γιατί οι άλλες ομάδες πληρώνουν προπονητές με δίπλωμα. Όταν είναι 12 ομάδες και οι δυο μόνο δεν είναι νομότυπες δεν  μπορώ να ψάξω γιατί οι ομάδες αυτές ακολουθούν αυτό το δρόμο.Kαταλαβαίνω ότι ένας προπονητής χωρίς δίπλωμα μπορεί να κοστίζει λιγότερα από ένα διπλωματούχο. Ομως όταν μιλάμε για την ανάπτυξη  του αθλήματος, ένας άνθρωπος που δεν έχει σπουδάσει το αντικείμενο του προπονητή, δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Αλλο προπονητής, άλλο αθλητής, άλλο διαιτητής».

Για τις δραστηριότητες του τοπικού γραφείου προπονητών Κρήτης:
«Ο στόχος μα είναι να κάνουμε μια σχολή προπονητών στην Κρήτη. Εχουμε κάνει επαφές με την Γενική Γραμματεία και με τον Ηρακλειώτη υπουργό τον κ. Κεγκέρογλου να μας βοηθήσει, αλλα και του Περιφερειάρχη. Για τον κρητικό προπονητή είναι δύσκολο να  ακολουθήσει τις σχολές της Αθήνας. Μεσολαβεί η θάλασσα. Είναι δίκαιο το αίτημα μας και είμαστε σε καλό δρόμο. Πάνω από 50 αιτήσεις υποψηφίων προπονητών από την Κρήτη θα έχουμε. Και αυτό είναι σημαντικό όπλο για να πιέσουμε. Το λέω αυτό για πρώτη φορά και αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε. Θα είναι μεγάλη υπόθεση γιατί μέχρι τώρα γίνεται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ετσι θα βγούν νέοι προπονητές και δεν θα υπάρχει κανένα σωματείο που να έχει το άλλοθι  να πεί ότι έψαξε αλλά δεν βρήκε».

Για τα σεμινάρια προπονητών στην Κρήτη:
«Κάθε χρόνο φιλοξενούμε ένα σεμινάριο προπονητών στην Κρήτη. Κατεβαίνουν γνωστοί προπονητές και ενημερώνουν τους προπονητές. Φέτος έγινε στο Ρέθμνο, πέρσι στο Ηράκλειο».

Για το που στεγάζονται οι προπονητές:
«Υπάρχει η βοήθεια από την ΕΚΑΣΚ και για το θέμα αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ , αλλά και τον σημερινό τον Μιχάλη Δασκαλάκη,για την χρήση των γραφείων της Ενωσης. Εκεί έχουμε και δανειστική βιβλιοθήκη που είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει μια μεγάλη βιβλιογραφία για τους προπονητές οι οποίοι μπορούν να δανείζονται βιβλία, να ενημερώνονται  και να τα επιστρέφουν».

Για τους προπονητές στην Κρήτη:
«Εχουμε καλούς προπονητές στην Κρήτη. Αλλά χρειάζονται εμπιστοσύνη από τις ομάδες. Δυστυχώς χρειάζονται και άλλα πράγματα, αλλά και ευκαιρίες. Για μας που είμαστε περιφέρεια είναι ακόμη πιο δύσκολο».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.