Σύσκεψη Παμπαίδων Α΄.Τέλος εβδομάδας οι εξελίξεις..

"Φαύλος  κύκλος" ήταν τελικά η χθεσινή σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ με θέμα τον τόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Παμπαίδων Α και Παγκορασίδων Α, μετά την  αδυναμίας της ΕΚΑΣΚ για την διοργάνωσή  τους.
Αιτία:Οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζει κάθε πλευρά, που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους....
              



Αναλυτικά..Τα σωματεία δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος θέλουν.
Δηλαδή, άλλοι θέλουν το περυσινό σύστημα (αυτό όμως απαιτεί δραματικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό τους), και το ζητούν κυρίως τα "περιφερειακά" σωματεία.
Άλλοι σύλλογοι θέλουν την διοργάνωση τουρνουά (ο οικονομικότερος τρόπος),κάθε Σαββατοκύριακο σε διάφορα κλειστά της Κρήτης που είναι ελεύθερα, με διαιτητές προπονητές η έφηβοι, κι αυτό το ζητούν τα "κεντρικά" σωματεία.
Τέλος υπάρχει και τρίτη λύση που θα αναφερθεί παρακάτω.
                 


-Από την άλλη οι διαιτητές-κριτές (αφού εξήγησαν τους λόγους), ζητούν αδιαπραγμάτευτα δυο διαιτητές-κριτές ,προκειμένου να αντεπεξέλθουν κι ίδιοι.
-Οι δυο σύνδεσμοι κατέθεσαν επίσημα τα κοστολόγια τους ,ενώπιον των εκπροσώπων των σωματείων, όπου ο πρόεδρος του ΑΟ Ιεράπετρα Βαγγέλης  Πλεξουσάκης (που είχε την πρωτοβουλία της σύσκεψης), ανέλαβε να κάνει αναλυτικό προϋπολογισμό για τους αγώνες και να τον αποστείλει στα Σωματεία, που θα απαντήσουν (με νέα σύσκεψη), ως το τέλος της εβδομάδας.
-Να σημειωθεί ότι κι οι προπονητές σε ημερίδα στο Ρέθυμνο διετύπωσαν εγγράφως τις απόψεις τους  που σε γενικές γραμμές αναφέρει:
"Λόγω αιφνιδιασμού των σωματείων εξ αιτίας της τιμολογιακής πολιτικής ΣΥΔΚΑΚ-ΣΥΚΚΑΚ προτείνουμε:
α)να παραμείνουν μεταβατικά  την τρέχουσα περίοδο τα πρωταθλήματα ως έχουν (1 διαιτητής-κριτής), με την ίδια οικ.επιβάρυνση.
β)Για την επόμενη περίοδο,να υπάρξει έγκαιρα διάλογος με τους εμπλεκόμενους.
γ) Σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης για φέτος, και λόγω της αναγκαιότητας διεξαγωγής των πρωταθλημάτων αυτών, προτείνουμε να προκηρυχθούν κανονικά οι αγώνες, με γραμματειακή υποστήριξη, μέλη σωματείων και διαιτητές έμπειροι παίκτες η προπονητές..
-Στην σύσκεψη  συμμετείχαν εκπρόσωποι από 11 Σωματεία της Κρήτης, με παράγοντες και προπονητές τους, καθώς και τα προεδρεία των Συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών Κρήτης.
***Σε πρόχειρους υπολογισμούς που έγιναν,(όπου δεν έχουν την απόλυτη αξιοπιστία), βγήκε ο αγώνας 80-90 € περίπου, η 450 € περίπου όλος ο προϋπολογισμός για κάθε ομάδα.
Όπως κι αν έχει καλό είναι να "βάλουν νερό στο κρασί τους" όλοι για το συμφέρον του μπάσκετ πάνω από όλα.Δηλαδή η λύση που ακούστηκε για ένα διαιτητή-κριτή, σε πρωτάθλημα Παμπάιδων Α΄,χωρίς βαθμολογικά κίνητρα, θέσεις και final four είναι ότι καλύτερο την δεδομένη χρονική στιγμή.
Από την μια τα σωματεία θα μπορούν να παίξουν μπάσκετ, χωρίς πίεση για το αποτέλεσμα (που όλοι ξέρουμε σε ορισμένους συλλόγους αποτελεί πρωταρχικό τους στόχο), αλλά κι από την άλλη οι διαιτητές- κριτές, θα καταλάβουν ότι προάγουν το άθλημα και μόνο χωρίς σκοπιμότητες  και πίεση αποφάσεων.
Και κάτι τελευταίο για τους διαιτητές-κριτές...Όταν τα σωματεία λένε για  εθελοντισμό, δεν εννοούν μόνο αυτούς ,καθώς τα σωματεία έχουν αναγάγει τον Εθελοντισμό σε...επάγγελμα χρόνια τώρα με τις μετακινήσεις και τα φαγητά των αθλητών τους....
Το έγγραφο του ΣΥΔΚΑΚ    
Το έγγραφο του ΣΥΚΚΑΚ
                                        
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.