ΕΚΑΣΚ - Αναβολή Εκλογών για 10-11-10


Me παρέμβαση ΓΓ ΕΟΚ Τάκη Τσαγκρώνη. "Ανανεωτική Κίνηση" : Αδιαπραγμάτευτη στις αρχές της.
 Αντιγράφομε απο  kretaworldbasket
Αναβολή των Εκλογών στην ΕΚΑΣΚ και επαναπροκήρυξη (προταση στην ΓΣ) τους στις 9 ή 10 Νοεμβρίου
-Μετά από διήμερες συζητήσεις στο Ηράκλειο του Γενικού  Γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη, τα δυό ψηφοδέλτια για τις Εκλογές στην ΕΚΑΣΚ αποφάσισαν να αποδεχτούν την πρόταση του  και να αναβάλουν τις διαδικασίες για 20 με 30 ημέρες, ώστε να γίνει ένα νέος γύρος συζητήσεων με σκοπό να βρεθεί μια κοινή λύση.


Το ΔΣ της ΕΚΑΣΚ στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του την Παρασκευή 8-10-10 το βράδυ, αποφάσισε μετά από αυτές τις εξελίξεις να μην παραιτηθεί στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής 10-10-10 και να ζητήσει από αυτήν να ορίσει σαν νέα ημερομηνία Εκλογών στις 9 (Τρίτη) ή 10 (Τετάρτη) Νοεμβρίου, που σύμφωνα και με το Καταστατικό είναι και οι πιό σύντομα δυνατές ημερομηνίες για τις Εκλογές (20 ημέρες από την δημοσίευση της πρόσκλησης στα ΜΜΕ και 5 ημέρες για κατάθεση νέων υποψηφιοτήτων)

Σχετικά με το θέμα η “Ανανεωτική Κίνηση” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :


Δελτίο Τύπου της “Ανανεωτικής Κίνησης”

Μετά τα γεγονότα της Τρίτης 05/10/10 και ύστερα από παράκληση του Γ.Γ. της ΕΟΚ κου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗ, αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε μαζί του για την αναβολή των αρχαιρεσιών εκλογής νέου Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

 Η «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» δηλώνει ηθικά νικήτρια και τονίζει για ακόμα μια φορά ότι  θα απαιτήσει την εφαρμογή της νομιμότητας, βασιζόμενη στην αδιαπραγμάτευτη αρχή της για  εκπροσώπηση όλων των ενδιαφερομένων σωματείων της Κρήτης με υποψήφιους που θα οριστούν αποκλειστικά και μόνο από αυτά.

Ηράκλειο 8-10-10



Η ΕΚΑΣΚ θα διοικείται μόνο από επίσημους εκπροσώπους των Σωματείων μελών της

Το ότι το Μπάσκετ στην Κρήτη σε θεσμικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια έχει πέσει σε τέλμα, είναι πλέον κοινή διαπίστωση.

Το Kretaworldbasket έχει ασχοληθεί με το θέμα ενδελεχώς και θα λέγαμε ότι ήταν πρωτοπόρο σε αυτό που από εδώ και πέρα θα ονομάζεται “Νέα Εποχή στο Μπάσκετ της Κρήτης”.

Διαβάστε το παρακάτω Δελτίο Τύπου της ΕΚΑΣΚ της 3-2-10 και πέστε μας τι άλλαξε από τότε ;




Απολύτως τίποτα.

Η διοίκηση της ΕΚΑΣΚ πρέπει να περάσει και θα περάσει στα χέρια ενός ΔΣ που θα απαρτίζεται μόνο από επίσημους εκπροσώπους των Σωματείων Μελών της.

Και σήμερα η "Ανανεωτική Κίνηση" στηρίζεται από 16 (θα λέγαμε από 17) από τα 20 Σωματεία που έχουν δικαιώμα ψήφου στις εκλογές.

Η εποχή των "Μουζαχεντίν" ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Η με υπερηφάνεια δήλωση παράγοντα  της Κρήτης ότι "με ακολουθεί μια στρατιά Μουζαχεντίν" έχει τιμωρηθεί με ταφόπλακα.

Και όπως λέει ένας άλλος παράγοντας του Κρητικού Μπάσκετ "ο ηθικός θάνατος είναι πολύ χειρότερος από τον φυσικό"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.