Και επίσημα ο Μιχάλης Δασκαλάκης για υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΚΑΣΚ


Η νύφη....(σωματεία) ήθελε, ο ....γαμπρός (Μ. Δασκαλάκης) το σκέφτόταν , τελικά είπε το ναί και ο πρώην  προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ηράκλειο, του ΟΑΧ,Ηροδότου και  της ΓΕΗ  ο περιφερειακός προπονητής γυναικών ,το πρώην μέλος (1986-1988) ,της ΕΚΑΣΚ και έως το 1998  παράγοντας της ΓΕΗ, πείστηκε (και  πιέστηκε) απο τα σωματεία, να μπεί μπροστάρης στην ανανέωση που ζητούν και θα ηγηθεί της προσπάθεια .αυτής.
Ο Μ.Δασκαλάκης (αριστερά ) με τον Β.Πλεξουσάκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Δασκαλάκη


Το τελευταίο διάστημα πολλοί φίλοι παράγοντες Σωματείων της Κρήτης με προτρέπουν να ηγηθώ ενός σχήματος στις επικείμενες εκλογές της ΕΚΑΣΚ, με σκοπό την Αναγέννηση του Κρητικού Μπάσκετ και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.


Είναι γνωστό και το έχω δηλώσει δημόσια, ότι δεν επιθυμούσα να συμμετάσχω ξανά στην διοίκηση της ΕΚΑΣΚ  μετά την θητεία μου σαν Γενικός Γραμματέας στο  πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της το 1986.


Είναι όμως πλέον κοινή διαπίστωση όλων όσων παρακολουθούν τα δρώμενα στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης, ότι το Κρητικό Μπάσκετ σε θεσμικό επίπεδο έχει πέσει σε τέλμα, όπως  αυτό αποκαλύφθηκε πλήρως και στην τελευταία Ετήσια Γ.Σ της ΕΚΑΣΚ τον περασμένο Ιούλιο.


Με γνώμονα λοιπόν αποκλειστικά και μόνο το καλό του αθλήματος που έχω υπηρετήσει με συνέπεια για δεκαετίες,  στήριξα από την αρχή την κίνηση του προέδρου του ΑΟ Ιεράπετρας Βαγγέλη Πλεξουσάκη και πολλών άλλων παραγόντων, που ζητούν  την ανανέωση του Μπάσκετ της Κρήτης σε θεσμικό επίπεδο, την διαφάνεια και την λήψη αποφάσεων μέσα από τα ίδια τα Σωματεία και όχι από παράγοντες που δεν τα εκπροσωπούν ή δεν έχουν σχέση με αυτά.


Στην συνέχεια, παρά τους σοβαρούς προβληματισμούς μου σε σχέση με την οικονομική δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ένωση τα τελευταία χρόνια λόγω της κακής Διοικητικής και Οικονομικής Διαχείρισης της και τις δυνατότητες που έχει να ανακάμψει, οι προτροπές και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου των παραγόντων των Σωματείων της Κρήτης και ειδικά της Περιφέρειας,  μέσω καθημερινών επαφών τους μαζί μου, με  αναγκάζουν στην πάρα πολύ δύσκολη αυτή συγκύρια για την ΕΚΑΣΚ, να άρω τις όποιες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις μου και να προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να βοηθήσω και εγώ στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και στην εξυγίανση της Ένωσης.


 Στις επικείμενες λοιπόν εκλογές, για το υπόλοιπο των δύο χρόνων της θητείας του νέου ΔΣ, θα ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους που θα υποδείξουν τα Σωματεία μέλη της ΕΚΑΣΚ και θα είναι άνθρωποι με προσφορά στο χώρο και όρεξη για δουλειά, ώστε η ΕΚΑΣΚ να ξαναβρεί τον δρόμο της, μακριά από σκοπιμότητες, κατεστημένα  και  βαρίδια του παρελθόντος.


Στο ψηφοδέλτιο αυτό θα εκπροσωπήσω ένα από τα πλέον απομακρυσμένα Σωματεία της Κρήτης, γιατί πιστεύω ότι στο Μπάσκετ δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα Σωματεία, Σωματεία κοντά ή μακριά από τα κέντρα εξουσίας, αλλά Σωματεία που μοχθούν με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις τους για την αναβάθμιση και αναγέννηση του αθλήματος στο νησί μας.”






Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.