Ανακοίνωση απο τον Σύνδεσμο διατητών(ΣΥΔΚΑΚ)

Ο ΣΥΔΚΑΚ με ανακοίνωσή του προς τον τύπο,και εν όψει φιλικών παιχνιδιών προετοιμασίας  που θα πραγματοποιούν οι Κρητικές ομάδες , ξεκαθαρίζει ότι:





Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι ομάδες που ανήκουν στη δύναμη της «Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης» διεξάγουν μεταξύ τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, τους οποίους καλούνται να διευθύνουν οι διαιτητές – μέλη του Συνδέσμου μας. Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα σωματεία για τη διαδικασία διάθεσης κι ορισμού των διαιτητών μας, προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών ή προβλημάτων.
Συγκεκριμένα:
           1) Ο ορισμός των διαιτητών για τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας μεταξύ ομάδων που συμμετέχουν στα τοπικά κι εθνικά πρωταθλήματα, είναι αποκλειστική ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΚΑΣΚ. Προκειμένου να συντελείται έγκαιρα ο κατάλληλος ορισμός των διαιτητών έχει συμφωνηθεί η αρωγή του Συνδέσμου μας, ο οποίος θα εκπροσωπείται στην συγκεκριμένη διαδικασία απ’ τον κο Επιτροπάκη Γεώργιο. Παρακαλούμε όπως τα αιτήματα των σωματείων γνωστοποιούνται δύο τουλάχιστον ημέρες νωρίτερα (μία εβδομάδα για τα τουρνουά) εγγράφως προς στην «Ένωση» (υπ’ όψιν ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚ ή ΣΥΔΚΑΚ).
           2) Για τις αμοιβές των διαιτητών που θα διευθύνουν φιλικούς αγώνες ή τουρνουά ομάδων, έχει ενημερωθεί η ΕΚΑΣΚ η οποία και μπορεί να πληροφορήσει σχετικώς τα ενδιαφερόμενα σωματεία. Αγώνες μεταξύ ομάδων Α1 κι Α2 εθνικής κατηγορίας, θα διεξάγονται με τρεις διαιτητές.
           3) Οι επίσημοι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης με τις νέες τροποποιήσεις που θα ισχύσουν απ’ τις 1 Οκτωβρίου 2010, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας “www.sudkak.gr” απ’ όπου μπορούν - όσοι θέλουν - να πληροφορηθούν σχετικά. Επίσης, κλιμάκιο του ΣΥΔΚΑΚ δύναται να μεταβεί σε προπόνηση όποιας ομάδας το ζητήσει, προκειμένου να πληροφορήσει παίκτες, προπονητές και παράγοντες για θέματα που άπτονται του κανονισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων τμημάτων του σωματείου.
Με εκτίμηση και αθλητικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. του ΣΥΔΚΑΚ


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.