EOK:"Μαραζώνει" το μπάσκετ , με την κρίση


Η κρίση χτύπησε παντού !!!!Και όπως αναμενόταν χτύπησε και το μπάσκετ,και ειδικότερα το μπάσκετ της Κρήτης με όλα τα δεδομένα να βρίσκονται στον αέρα.
Το φετινό ετήσιο Συνέδριο της ΕΟΚ ματαιώθηκε και έγινε σύσκεψη.Αυτή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την ΕΚΑΣΚ εκπροσώπησε ο ταμίας της Ένωσης κ.κ.Α.Αναγνώστου.Στο χθεσινό Δ.Σ ,ενημέρωσε τα μέλη για τις δραματικές εξελίξεις ,που όπως γίνεται κατανοητό επηρεάζει άμεσα το Κρητικό μπάσκετ.

Τα κυριότερα σημεία ήταν :



Πανελλαδικό επίπεδο;
-Η φετινή επιχορήγηση της ΓΓΑ προς την ΕΟΚ (και κατόπιν στις Ενώσεις), είναι περίπου  5.500.000€ ενώ υπάρχει και μπόνους  600.000€ αν πιάσουν οι Εθνικές ομάδες κάποιους στόχους που έχουν τεθεί. Από το ποσό αυτό έχουν δοθεί μέχρι σήμερα 1.370.000€ και έχουν εγκριθεί για εκταμίευση ακόμα 687.000€.
-Τα τηλεοπτικά έσοδα  είναι 1.040.000 €και η ομπσπονδία πήρε 250.000€.Τα υπόλοιπα είναι στον ...αέρα, με την ΕΟΚ να κάνει αντιπρόταση το υπόλοιπο ποσό να δοθεί τηλεοπτικός χρόνος και την ΕΡΤ να αρνείται.
Eurobank παραμένει χορηγός των Εθνικών ομάδων ,για μια ακόμα χρονιά.

Αντίκτυπο στις Ενώσεις:

-Η πρόταση του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ κ.κ.Παναγιώτη Τσαγκρώνη (που ψηφίστηκε ομόφωνα), είναι να μειώσουν οι Ενώσεις και οι Τ.Ε ,στο ελάχιστο τα έξοδά τους, ενώ παράλληλα ζήτησε (και ψηφίστηκε),παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Ένωσης ,με ενδεικτική τιμή 200-400€ !!!!!
(Σ.Σ.καταλαβαίνει κανείς το πρόβλημα στα σωματεία ,που είναι ήδη επιβεβαρυμένα.).Η ΕΣΚΑ (που άσκησε κριτική στον κ.Βιτζηλαίο, για ένα υπόλοιπο 207.000€),

-Συνάντηση της ΕΟΚ με τον ΟΔΚΕ για ενιαία τιμολόγηση διαιτητών.Στο σημείο αυτό οκ Τσαγκρώνης διαφώνησε με την άμεση πληρωμή των διαιτητών.Η πρόταση-εισήγηση  της ΕΚΑΣΚ ήταν: "όλες οι Ενώσεις κοινή ενιαία γραμμή για διαιτητές -κριτές -οδοιπορικά, καθώς επίσης κι ένας προϋπολογισμός με συν-πλην".
Αξίζει να τονιστεί εδώ ότι κάθε Ένωση έκανε του "κεφαλιού της".Παράδειγμα στο Αίγιο και στην Κορινθία έκαναν παζάρια στους κριτές  ,πόσα δίνεις,τόσα θέλω !!!!.

Αναπτυξιακό-Τα πάντα στον "αέρα"


Όταν ρωτήθηκε ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού κ.κ.Κατραφούρης για το μέλλον του Αναπτυξιακού δεν είχε να δηλώσει απολύτως τίποτα,είναι τα πάντα στον αέρα.Δεν υπάρχει πρόβλεψη για φέτος.

Προτάσεις σωματείων Ν.Ηρακλείου

Τα περισσότερα σωματεία του Νομού μας έχουν  αντιληφθεί από νωρίς το πρόβλημα ,και πραγματικά προσπαθούν να μειώσουν όσο μπορούν τα έξοδά τους.ιδιαίτερα στις Ακαδημίες του.Εδώ το "Κρητικό μπάσκετ" να σας αποκαλύψει ,ότι διοργανώνεται μια σύσκεψη των σωματείων της Κρήτης(έχουν ειδοποιηθεί ΌΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι),ώστε τα πρωταθλήματα των Παμπάιδων Α΄και Β΄να γίνονται στους Νομούς  του, και να διεξάγεται ένα "φάιναλ φορ" από όλη την ΚρήτηΕΚΑΣΚ που έχει ενημερωθεί για το θέμα δηλώνει "αντίθετη ,καθώς έτσι δεν έχουμε ανάπτυξη".
Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.....


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.