Διαιτητές :Στο απροχώρητο με τις οφειλές, εξέδωσαν ανακοίνωση


Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΔΚΑΚ με αφορμή τις οφειλές της Ένωσης προς τους Διαιτητές Κρήτης καθώς όπως γίνεται αντιληπτό η  ΕΚΑΣΚ δεν έχει ανταποκριθεί ,και ο Σύνδεσμος να είναι υπόλογος προς τα μέλη του ,που αντιμετωπίζουν (πραγματικά) ,βιοποριστικό πρόβλημα !!!
Παράλληλα ο Σύνδεσμος  συγχαίρει το Αρκάδι για την άνοδο στην Α2 και τον διαιτητή κ.Γιάννη Μαλαμά για το σεμινάριο της ΕΟΚ που συμμετείχε με άλλους 18 συναδέλφους του.Αναλυτικά η ανακοίνωση 
Η αγωνιστική σαιζόν που πέρασε εξελίχθηκε σε γενικές γραμμές σε ικανοποιητικά επίπεδα από πλευράς διαιτησίας και τα όποια κρούσματα απειθαρχίας παρουσιάστηκαν ήταν μεμονωμένα κι αντιμετωπίσθηκαν με τη συνεργασία ΕΚΑΣΚΚΕΔ/ΕΚΑΣΚ και Συνδέσμου. Όμως, παρά την αγαστή συνεργασία που έχουμε με την Ένωση, υπάρχει πάντα και το γνωστό «αγκάθι» της οικονομικής οφειλής αυτής προς τα μέλη μας. Δυστυχώς η εν λόγω οφειλή έχει φθάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, γεγονός το οποίο καθιστά τη διοίκηση του Συνδέσμου μας υπόλογη απέναντι στους διαιτητές που την εξέλεξαν. 
Παρ’ ότι το Προεδρείο μας παραστάθηκε επανειλημμένα σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΚ κι ενημέρωσε τα μέλη του για το ζήτημα αυτό, εντούτοις καταβλήθηκαν ελάχιστα απ’ αυτά που θα έπρεπε να καταβληθούν για να μην αυξηθούν οι οφειλές των προηγούμενων ετών. Έτσι, αυτές “εκτοξεύθηκαν” από € 25χιλ τον 6ο του 2008 και € 30χιλ τον 6ο του 2009 σε € 40χιλ τον 6ο του 2010 (το ποσό αυτό αναλύεται σε € 19χιλ περίπου για την περίοδο 2009-10, € 17χιλ για την περίοδο 2008-09 και € 4χιλ για την περίοδο 2007-08, δηλαδή τρεις αγωνιστικές χρονιές). Εκτός αυτού, η υπόσχεση του Προεδρείου της Ένωσης για καταβολή των αμοιβών στα πρωταθλήματα παμπαίδων που διεξήχθησαν φέτος, δεν εκπληρώθηκε.
Δυστυχώς, ο αγώνας που δίνουμε διαρκώς για να συντηρήσουμε το Σύνδεσμο μας τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή «πέφτει στο κενό», καθώς το ταμείο του στερείται την σημαντικότερη πηγή εσόδων (την εισφορά των μελών, μέσω κρατήσεων των αμοιβών). Παράλληλα, οι νέοι διαιτητές που με τόσο κόπο συγκεντρώσαμε κι εκπαιδεύσαμε, απογοητεύονται όταν βλέπουν ότι «βάζουν απ’ την τσέπη τους» (βενζίνες κι έξοδα εκτός έδρας) για να διεξάγονται αγώνες της ΕΚΑΣΚ και τα έξοδα (μαζί με την όποια αμοιβή) θα τους επιστραφούν μετά από 3 και πλέον χρόνια, κι εγκαταλείπουν τη διαιτησία. Διαρκώς γινόμαστε αποδέκτες των παραπόνων των διαιτητών οι οποίοι ζητούν να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους σε εκτός έδρας μετακινήσεις, καθώς τα έξοδα βενζίνης και συντήρησης έχουν καταντήσει πλέον δυσβάσταχτα. Τα μηνύματα μάλιστα που λαμβάνουμε απ’ τα μέλη μας για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουμε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Καλά είναι τα νέα πρωταθλήματα, οι υποδομές και οι επιπλέον αγώνες, όμως αν δεν «έχεις» εξασφαλίσει την πληρωμή τους, μοιραία η οφειλή «εκτοξεύεται» κι αυτό συνήθως γίνεται εις βάρος τρίτων κι όχι των αρμοδίων. Λυπούμαστε για την τοποθέτηση μας, όμως τα πράγματα με την οφειλή στους διαιτητές έχουν φθάσει στο «απροχώρητο». Θέλουμε να έχουμε την καλή συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ όμως όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις.
Ο ΣΥΔΚΑΚ συγχαίρει το Ο.Κ.Α Αρκάδι 
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης συγχαίρει τις παίκτριες, τον προπονητή και τους παράγοντες της ομάδας «ΟΚΑ Αρκάδι», η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου των μπαράζ, επιτυγχάνοντας έτσι την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών. Έτσι μετά τον Εργοτέλη στους άνδρες, προάγεται και μια γυναικεία ομάδα απ’ τις τοπικές στις εθνικές κατηγορίες εκπροσωπώντας το μπάσκετ του νησιού μας.
 Ο ΣΥΔΚΑΚ για την επιτυχία του Γιάννη Μαλαμά

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. διοργάνωσε «κλειστό», επιμορφωτικό σεμινάριο για κάποιους φερέλπιδες διαιτητές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αξιολογηθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια σε υψηλότερες κατηγορίες. Συμμετείχαν 19 αξιολογημένοι διαιτητές της Β’ εθνικής κατηγορίας απ’ όλη την Ελλάδα. Απ’ το Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης κλήθηκε να συμμετάσχει ο κος Γιάννης Μαλαμάς, γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντική επιτυχία τόσο για τον ίδιο όσο και για το ΣΥΔΚΑΚ. Είναι το δεύτερο αντίστοιχο σεμινάριο που παρακολουθεί ο εν λόγω συνάδελφος ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη εξέλιξη, προβάλλοντας ως «φαβορί» γι’ άνοδο στις υψηλότερες κατηγορίες της διαιτητικής κλίμακας.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.