Β.Πλεξουσάκης,Π.Βαρζακιάν:Ζητανε την συνέχιση της διακοπέισας Γ.Σ της ΕΚΑΣΚ


Με  δυο επιστολές  προς την διοργανώτρια αρχή ο πρόεδρος της Ιεράπετρας και γραμματέας της ετήσιας Γ.Σ της ΕΚΑΣΚ ζητά την συνέχιση της διακοπείσας (λόγω έντασης) ,συνέλευσης της Ένωσης.


Οι λόγοι που ζητά ο γραμματέας της ετήσιας Γ.Σ. ,είναι προφανείς:


A.     ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-11
B.     ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2010-11
C.     ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ Ο Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


 Ο  Βαγγέλης Πλεξουσάκης στην 2η επιστολή ζητά:"σας προτείνω να παγώσει κάθε απόπειρα παγίωσης κανονισμών προκηρύξεων για τους οποίους υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και εγγράφως αντιρρήσεις και που δεν εγκρίθηκαν από την Γ.Σ. , μέχρι την ολοκλήρωση ή επανάληψη αυτής", ενώ επισημαίνει ότι :Σας υπενθυμίζω δε, ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού της Ένωσης,Η Γ.Σ. αποτελεί το ανώτατο και κυρίαρχο σώμα της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και αποφασίζει για κάθε υπόθεση της  (και όχι το Δ.Σ.). Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 28 Απόφαση που παίρνεται σε θέμα που δεν έχει αναγραφεί στη σχετική πρόσκληση είναι άκυρη."


Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο πρόκειται να πράξει και ο πρόεδρος της ετήσιας Γ.Σ κ.κ. Παύλος Βαρζακιάν 


-Από την μεριά μας ,πληροφορίες έλεγαν πως το προεδρείο της Ένωσης θα επικοινωνήσει με τον νομικό υπεύθυνο της ΕΟΚ κ.κ.Κόλια ώστε να πληροφορηθεί αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνέχιση της ετήσιας Γ.Σ γιατί η Ένωση θεωρεί ότι έχει λήξει !!!!!


Γνώμη μας.Ανεξάρτητα του τυπικού ,νομίζουμε ότι από την στιγμή που κάποιο η κάποια σωματεία έχουν θέματα που άπτονται της τοπικής αρχής ,έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τα συζητήσει με αυτά ώστε να βρεθούν λύσεις...




Διαβάστε παρακάτω τις δυο επιστολές του γραμματέα της ετήσιας Γ.Σ.










IΕΡΑΠΕΤΡΑ, 27/07/10
Προς:
Το Δ.Σ.της EKAΣK
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Γ.Σ. ΕΚΑΣΚ 25/07/10 , Κο ΒΑΡΖΑΚΙΑΝ ΠΑΥΛΟ
.   
  Θα ήθελα να σας ενημερώσω , (μιλώντας  με την ιδιότητα του Γραμματέα της Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ που έλαβε χώρα στις 25/07/10 στα γραφεία της Ένωσης και η οποία διεκόπη βιαίως από τον Πρόεδρο της Γ.Σ. και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τόσο εμένα ως Γραμματέα, όσο και των εκπροσώπων των σωματείων που παρίσταντο,αλλά και ως πρόεδρος του συλλόγου Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ) ότι:
1.      Δεν θεωρώ τη Γ.Σ. περαιωμένη, αφού βάσει της Πρόσκλησης Γ.Σ. με αρ.πρωτ.Νο 230/ 09-06-10 και του εγγράφου της ΕΚΑΣΚ με αρ.πρωτ. Νο 259 / 07/07/10, δεν συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα που αναφέρονται σαφώς στα παραπάνω έγγραφα :
A.     ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-11
B.     ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2010-11
C.     ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ Ο Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
2.      Θεωρώ την διακοπή της Γ.Σ. και την εκπληκτικά ταχύτατη αποχώρηση των περισσοτέρων παρισταμένων ,τουλάχιστον υπερβολική , μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου,  που  «καίνε» τα σωματεία της Ένωσης,  τα οποία με πολλές θυσίες συνεχίζουν να προσφέρουν στο άθλημα και στις τοπικές κοινωνίες, και δεν πρόκειται να συνεχίσουν να δέχονται να παίρνονται αποφάσεις ερήμην τους. Εξάλλου,  ΕΚΑΣΚ σημαίνει ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και όχι ΕΝΩΣΗ Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ.
 
Συνεπώς, δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να υπογράψω το βιβλίο της Γ.Σ. , αν προηγουμένως δεν συζητηθούν τα θέματα τα οποία ήμασταν υποχρεωμένοι και τυπικά αλλά κυρίως επί της ουσίας,  να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά αποδεκτά λύσεις.
Νομίζω ότι γίνεται κατανοητό ότι με ενδιαφέρει η ουσία (εν προκειμένω η απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων) και όχι οι τύποι που υποχρεώνομαι να χρησιμοποιήσω σαν  (καλώς εννοούμενο) μοχλό πίεσης.
 
 
 
                                                              
                                                      Με εκτίμηση,                                                           
                                  ΠΛΕΞΟΥΣΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                 
  
 
 
 
         (Πρόεδρος Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ και Γραμματέας Γ.Σ. ΕΚΑΣΚ της 25/07/2010)

Σε συνέχεια του εγγράφου που σας απέστειλα χθες, 27/07/10, και αναφορικά με το έγγραφό σας με αρ.πρωτ. Νο 277/ 27-07-10 με τίτλο ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-2011, το οποίο περιέχει αποφάσεις για θέματα που δεν συζητήθηκαν στην διακοπείσα Γ.Σ. της 25/07/10, ενώ κατατέθηκαν εμπρόθεσμα από τον Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, σας προτείνω να παγώσει κάθε απόπειρα παγίωσης κανονισμών προκηρύξεων για τους οποίους υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και εγγράφως αντιρρήσεις και που δεν εγκρίθηκαν από την Γ.Σ. , μέχρι την ολοκλήρωση ή επανάληψη αυτής, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματος  μου ως εκπρόσωπος του σωματείου Α.Ο.Ι. αλλά και ως Γραμματέας της διακοπείσας Γ.Σ. της 25/07/10.
  Σας υπενθυμίζω δε, ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού της Ένωσης,
Η Γ.Σ. αποτελεί το ανώτατο και κυρίαρχο σώμα της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και αποφασίζει για κάθε υπόθεση της  (και όχι το Δ.Σ.). Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 28 Απόφαση που παίρνεται σε θέμα που δεν έχει αναγραφεί στη σχετική πρόσκληση είναι άκυρη. 
Μπορεί να εισαχθεί θέμα για συζήτηση στη Γ.Σ. μετά από πρόταση Σωματείου – μέλους εφ’όσον έχει κατατεθεί τουλάχιστον είκοσι-πέντε (25) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση.
  Τέλος, δε μπορώ να καταλάβω την σκοπιμότητα κινήσεων και αποφάσεων πίσω από την πλάτη των σωματείων , όταν με αμέσως προηγούμενο έγγραφό σας (αρ.πρωτ. Νο 276/27-07-10) δέχεστε την συζήτηση με αυτά, για θέματα που δείχνετε ήδη να έχετε αποφασίσει ερήμην τους.
 
                                                     Εν αναμονή των ενεργειών σας,            
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.