Εκλεισε με νίκη το Ακρωτήρι τις υποχρεώσεις του στο Πανελλήνιο Κορασίδων.


Με "ψηλά το  κεφάλι" αποχαιρέτησε ο Ακρωτηριανός όμιλος την πρώτη παρουσία του σε προκριματική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων, αφού στη χθεσινή 2η αγωνιστική του Γ' ομίλου πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο, επικρατώντας 57-55 του Ολυμπιακού Βόλου.
Όπως κι αν έχει πρόκειται για μια πολύ σημαντική για την ομάδα του Θανάση Αζά και το Ακρωτήρι που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τέτοια διοργάνωση.






Μάλιστα αν δεν είχε την η ατυχία με τον τραυματισμό της Παπαγιαννάκη, η  η πρόκριση στις έξι καλύτερες κορασίδες  της χώρας ήταν  εφικτή.

-Στον χθεσινό αγώνα το κλειστό των Καμένων Βούρλων το Ακρωτηρι μετά το 12' πήρε διαφορά στο σκορ, η οποία λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους. Όμως η πιεστική άμυνα που έπαιζαν οι παίκτριες του της "φόρτωσε" με φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθούν (συμπληρώνοντας 5ο) βασικές παίκτριες (Βερυκάκη, Μαρινάκη, Σαμαρά), κάτι που έδωσε την ευκαιρία στο σωματείο του Βόλου να μειώσει τη διαφορά, χωρίς όμως σε κανένα σημείο να γίνει απειλητικό. Οι τυπικά γηπεδούχες διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα 5-8 πόντων και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στην εκπνοή, με τρίποντο που δέχθηκαν.
Ολυμπιακός Βόλου-Α.Ο.Ακρωτηρίου  55-57
Δεκάλεπτα: 13-11, 37-27 (ημιχρ.) 52-35, 57-55
Α.Ο. Ακρωτηρίου (Αθ. Αζάς): Κουτσουρελάκη 31, Βερυκάκη 11, Ι. Χατζηδάκη 11, Σαμαρά 2, Γιαμιάκη, Γναφάκη, Στράτου, Παπαναστάση, Μαρινάκη 2, Αζά, Γ. Καούκη, ενώ στον πάγκο ήταν και η Παπαγιαννάκη, που βέβαια δεν μπορούσε -λόγω τραυματισμού- ν' αγωνιστεί.

Ολυμπιακός Β. (Λόφκι) : Γκίνου 6, Καρέτσου, Γκουτζίνη 7, Παρασχάκη, Σμυρλή, Μπέκα 11. Κοπάνου 8, Παππά, Κωνσταντούλα, Δρόσου, Τολιοπούλου 9, Πασχαλίδη 14

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ακρωτήρι 3
ΑΓΕ Χαλκίδας 2
Ολυμπιακός Β. 1



-Ρεπό είχε χθες η ΑΓΕ Χαλκίδας, η οποία σήμερα έπαιξε  (2μμ) με τον Ολυμπιακό Βόλου και το μεταξύ τους αποτέλεσμα θα κρίνει πια θα προκριθεί στην τελική φάση. Ακόμη και σ' ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία (δηλαδή νίκη του Ολυμπιακού) ο Α.Ο. Ακρωτηρίου μένει έξω (αφού έχει συντελεστεί -10 πόντων), ενώ η Χαλκίδα -έχοντας κερδίσει με 12 πόντους τη χανιώτικη ομάδα- θα είναι 1η ακόμη και με ήττα μέχρι 6 πόντους.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.