Βιαιοπραγία σε βάρος διαιτητή στο Εργασιακό Χανίων

Για τα επεισόδια του αγώνα στο Εργασιακό μπάσκετ Χανίων (“Ωρίωνας – Oscar Rainbow” )ο ΣΥΔΚΑΚ εξέδωσε "σκληρή" ανακοίνωση που αναφέρει:

Με αφορμή επεισόδιο βιαιοπραγίας εις βάρος διαιτητή-μέλος του ΣΥΔΚΑΚ, που έλαβε χώρα σε πρωτάθλημα εργασιακού αθλητισμού που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης απέστειλε προς το Δ.Α.Ο.Χανίων, την κάτωθι επιστολή:  



«Όπως πληροφορηθήκαμε απ’ τις υποβληθείσες εκθέσεις αλλά και τις κατ’ ιδίαν αναφορές των διαιτητών, την περασμένη Δευτέρα 10/5/2010 πραγματοποιήθηκαν κάποια αρκετά δυσάρεστα γεγονότα, στον αγώνα “Ωρίωνας – Oscar Rainbow” του πρωταθλήματος που διοργανώνετε, εις βάρος ενός μέλους του Συνδέσμου μας. Είναι η δεύτερη φορά για τη φετινή σαιζόν που παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας και προπηλακισμού κατά διαιτητή, γεγονός το οποίο έχει ανησυχήσει το σύνολο των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου σε μεγάλο βαθμό. Όπως την πρώτη φορά, έτσι και τώρα έχουμε να κάνουμε με γενικευμένα επεισόδια (κι όχι ένα μεμονωμένο, τυχαίο περιστατικό), όπου πολλά μέλη της β’ ομάδας επιτέθηκαν βρίζοντας και κτυπώντας έναν ανυπεράσπιστο διαιτητή.

Ο Σύνδεσμος μας  έχει επανειλημμένα  εκφράσει την αντίθεση του σε παρόμοιες  καταστάσεις βιαιοπραγίας (ή  ακόμη και η  απόπειρα της) εις  βάρος των διαιτητών-μελών  του κι έχει λάβει  μέτρα για την  αποφυγή τους. Δυστυχώς, γι’ άλλη μια φορά, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τόσο τα μέλη μας, όσο και το άθλημα το οποίο υπηρετούμε.

Λόγω  επαγγελματικού κωλύματος  ο παθόν διαιτητής  δεν ήταν εφικτό να υποβάλει μήνυση σε οικείο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο τις επόμενες ημέρες ο Σύνδεσμος  μας – όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις - θα διοχετεύσει στην εισαγγελία Χανίων όλα τα απαραίτητα στοιχεία του παιχνιδιού (φύλλο αγώνα, εκθέσεις διαιτητών), για τις περαιτέρω ενέργειες της. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του σχετικού νόμου περί βίας σε αθλητικούς χώρους ασκείται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΔΚΑΚ αποφάσισε λοιπόν ομόφωνα όπως:

    * Σε ένδειξη διαμαρτυρίας : α) από εδώ και στο εξής δεν θα διαιτητεύσει κανένα μέλος του Συνδέσμου μας αγώνα της ομάδας “Oscar Rainbow”, τα μέλη της οποίας προκάλεσαν τα επεισόδια και β) θα ξεκινήσουν όλα τα παιχνίδια της προσεχούς εβδομάδας με καθυστέρηση 10 λεπτών.
    * Ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο των Χανίων για το ανωτέρω συμβάν μέσω δελτίου τύπου που θα αποσταλεί σε ΜΜΕ σε όλη την Κρήτη. Παράλληλα θα αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στην ανωτέρω επιχείρηση.
    * Σε περίπτωση που εμφανιστούν ξανά παρόμοια γεγονότα, θα επανεξετάσουμε το ενδεχόμενο μαζικής αποχής των διαιτητών-μελών μας απ’ το πρωτάθλημα εργασιακού που διοργανώνετε.

 

Ας  ελπίσουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με καταστάσεις βίας, οι οποίες έχουν αμαυρώσει μια - κατά τ’ άλλα - άρτια διοργάνωση.».  
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.