Ο ΣΥΔΚΑΚ για συμπεριφορά προπονητή

Ο σύνδεσμος διαιτητών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση για την συμπεριφορά του προπονητή του Φιλαθλητικού ,Γιάννη Μανιακουδάκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με την  εν λόγω ανακοίνωση θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το φίλαθλο κοινό για κάποια δυσάρεστα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 21/2/2010, κατά τη διάρκεια του αγώνα παμπαίδων Β’ (!!!!) μεταξύ των ομάδων «Φιλαθλητικός ΓΣΗ – ΑΓΟ Ρεθύμνου». Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις που υποβλήθηκαν στη διοργανώτρια αρχή, ο προπονητής της α’ ομάδας Μανιακουδάκης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο έβρισε επανειλημμένα με κατάπτυστους χαρακτηρισμούς τους δύο διαιτητές κι έσπρωξε τον ένα εξ αυτών.

Δυστυχώς  είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ανάλογη συμπεριφορά απ’ τον συγκεκριμένο προπονητή (έχει ξαναδημιουργήσει επεισόδια και τις προηγούμενες χρονιές) κι αυτό το γεγονός έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Σύνδεσμο μας. Διαρκώς γινόμαστε κοινωνοί παραπόνων των νέων ειδικά διαιτητών, οι οποίοι προβληματίζονται σχεδόν σε κάθε αγώνα με την άκρως εριστική κι αντιαθλητική συμπεριφορά του εν λόγω προπονητή. Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση καταστάσεις βιαιοπραγίας (ή ακόμη κι απόπειρα της) και χειροδικίας εις βάρος των διαιτητών-μελών μας. Κανένα παράπονο ή αίσθημα αδικίας δεν δικαιολογεί την άσκηση σωματικής βίας εναντίον ερασιτεχνών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ. 

Εφόσον  η ΕΚΑΣΚ επιδεικνύει μεγάλη ελαστικότητα στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου που καλείται να εφαρμόσει σε παρόμοια φαινόμενα, απαλλάσσοντας υπαίτιους γι’ αντιαθλητικές συμπεριφορές εις βάρος διαιτητών, θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προστατευθούμε εξ ιδίων. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο - υλοποιώντας παλαιότερες προειδοποιήσεις μας - αποφάσισε ομόφωνα όπως, δεν διαιτητεύσει κανένα μέλος του Συνδέσμου μας αγώνα οποιασδήποτε ομάδας στην οποία θα εμφανιστεί ως προπονητής, βοηθός προπονητή ή έστω και συνοδός ο κος Μανιακουδάκης, μέχρι τουλάχιστον να εκδοθεί απόφαση για την τιμωρία του απ’ το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης (υπενθυμίζουμε ότι είναι υπότροπος). 

Λυπούμαστε  που μ’ αυτήν την απόφαση μας  ενδεχομένως να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στο αγωνιστικό πρόγραμμα  της ομάδας του εν λόγω προπονητή, όμως είμαστε αναγκασμένοι να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών-μελών μας, αλλά και να «αφυπνίσουμε» τους γονείς που αναθέτουν την αθλητική διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών τους σε άτομα που εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές και δημιουργούν προβλήματα στους αγωνιστικούς χώρους. 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.