Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΒΑΚ

'Άπαντες" δηλώνουν έτοιμοι για την μάχη της Κρήτης που θα διεξαχθεί στο ΒΑΚ ,μεταξύ ΟΦΗ και ΑΓΟΡ στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α2  κατηγορίας.
Προγνωστικά γι αυτό το παιχνίδι δεν "χωράνε".
Απλά φιλοξενούμε (και αντιγράψαμε απο τα "Νεα του Ρεθύμνου"), τις απόψεις κι απο τις δύο πλευρές.Του Σ.Μυκονιάτη απο το Ρέθυμνο και του Β.Βαγενά απο πλευράς ΟΦΗ.
Αναλυτικά:
Μυκονιάτης: «Εμείς τη νίκη αν αποκτήσουμε ρυθμό»


Ο Σταύρος Μυκονιάτης ξεκαθάρισε  πως το ντέρμπι θα το κρίνει ο ρυθμός που θα επιβάλλει (;) ο ΑΓΟΡ.
                 


«Πρόκειται για μία αναμέτρηση που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Ο ΟΦΗ έχει αλλάξει κατά πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ του. Έχει κάποιες καλές προσθήκες όπως ο Δανιήλ, ο Γκάμπραντς (ο πρώτος κοινοτικός στην ιστορία του ΟΦΗ) αλλά διαθέτει και παιδιά που έχουν αγωνιστεί παλιότερα στον ΑΓΟΡ (Χουλιαράς, Συριστατίδης, Βαγενάς ). Δεν φοβόμαστε την έδρα και την υποδοχή που θα μας επιφυλάξουν. Πολλά θα κριθούν από τον ρυθμό που εμείς θέλουμε να αποκτήσουμε. Αν «τρέξουμε» το παιγνίδι, θεωρώ πως έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στη νίκη. Παράλληλα όμως θα πρέπει να προσέξουμε και την περιφερειακή μας άμυνα εκεί όπου η ηρακλειώτικη ομάδα έχει λύσεις όπως ο Δανιήλ κι ο Δελατόλας.»

Βασίλης Βαγενάς: «Ματς γιορτή για όλη την Κρήτη»



Ο Βασίλης Βαγενάς, αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ρεθύμνου στην Α1 και διατηρεί ακόμη άριστες σχέσεις με τους φίλους της ομάδας.: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το ματς αυτό, αφού θα συναντήσω πολλούς καλούς φίλους μου. Χαίρομαι που θα αγωνιστούμε απέναντι στο Ρέθυμνο και ελπίζω ότι ο κόσμος θα απολαύσει ένα όμορφο παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν έκτροπα εκτός γηπέδου. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ δημιουργούν μια πολύ καλή ατμόσφαιρα, σε αθλητικά πλαίσια. Πιστεύω ότι εμείς θα βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και θα έχουμε την απαραίτητη αγωνιστική σταθερότητα που απαιτείται για αυτή την κατηγορία».

Θερμή ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ηρακλείου αναμένεται να είναι πολύ θερμή. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι «δεν παίρνει» τους οπαδούς της ηρακλειώτικης ομάδας να κάνουν έκτροπα γιατί πολύ απλά είναι υπόλογοι. Το έχουν πληρώσει και μάλιστα πολύ πρόσφατα με την ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν θα ήθελαν με τίποτα να συμβεί το ίδιο και στην μπασκετική ομάδα.
Το καλό για το ίδιο το άθλημα στην περίπτωση αυτή, είναι ότι ο ΟΦΗ έχει δημιουργήσει «μπασκετικούς» φίλους, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουν πως θα προστατέψουν την ομάδα.
Επίσης απο πλευράς Ρεθύμνου αποφασίστηκε να μην "Κατέβουν" οργανωμένοι οπαδοί στο ΒΑΚ, για να μην υπάρξουν αντιπαλότητες.

Η παράδοση ευνοεί   το  ΡΕΘΥΜΝO AEGEAN

Το Ρέθυμνο Aegean έχει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και την παράδοση με το μέρος της. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες δύο ακόμη φορές σε επίσημο παιχνίδι, τη σαιζόν 2003 – 2004 όταν αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική, με το Ρέθυμνο Aegean να σημειώνει δύο νίκες. Στο παιχνίδι του «Μελίνα Μερκούρη» ο ΑΓΟΡ είχε επικρατήσει με 100 – 70 με την ομάδα του Στέργιου Κουφού να σημειώνει ρεκόρ τότε, όλων των Εθνικών κατηγοριών, στα εύστοχα τρίποντα (21/35). Στην αναμέτρηση που έγινε στο κλειστό της Αλικαρνασσού, ο ΑΓΟΡ είχε επικρατήσει και πάλι με 64-81, σε μια σαιζόν όπου η Ρεθυμνιώτικη ομάδα έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, έχοντας μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες έχουν παίξει πολλά φιλικά παιχνίδια, κατά καιρούς, με πιο πρόσφατα τα δύο τελευταία τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου το Ρέθυμνο Aegean επικράτησε με 70-60 και 81-76.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.