Δεύτεροι στον κόσμο-Χρυσοί στις καρδιές μας!!!!!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν τα κατάφερε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος(ήττα απο τις ΗΠΑ με 80-88), όμως επιστρέφει στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο , ως η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα του τουρνουά.
Μπορεί να μην ήρθε το χρυσό μετάλλιο, όμως αυτή η Εθνική Εφήβων κατάφερε να κάνει περήφανη για μια ακόμα φορά την Ελλάδα καθώς η παρουσία της στη δεύτερη θέση του βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νέας Ζηλανδίας, μόνο σαν μεγάλη επιτυχία μπορεί να εκληφθεί. Το αντιπροσπωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα κατάφερε στον τελικό της διοργάνωσης και γνώρισε δίκαιη ήττα απο τις ΗΠΑ με 80-88 , κατέκτησε όμως τη δεύτερη θέση του τουρνουά, επιβεβαιώνοντας αν μη τι άλλο τον περσινό τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης , απο τη στιγμή που και σε αυτή τη διοργάνωση υπήρξε η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα.
Τα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου έκαναν τη προσπάθεια τους στον τελικό, όμως λίγο η κούραση και λίγο το αγωνιστικό 'μπλάκ άουτ' του δεύτερου δεκαλέπτου (σερί 1-16 για τις ΗΠΑ) , αποτέλεσαν τα στοιχεία που κόστισαν τον τελικό στη Εθνική. Η τελευταία έκανε τη προσπάθεια της στο δεύτερο ημίχρονο , όμως οι αντίπαλοι της ήταν ανώτεροι , είχαν περισσότερες λύσεις και έτσι έφτασαν στην τελική επικράτηση.
Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Νίκος Παππάς συμπεριλήφθηκε στη καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, ενώ MVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Κροάτης Μάριο Ντέλας.
Εμείς απλά να συμπληρώσουμε οτι έχουν δίκιο ολοι αυτοί που φωνάζουν ,να πάψουν οι ομάδες να παίρνουν αμφιβόλου αξίας κοινοτικούς και μη και να εμπιστευθούν τα δικά μας παιδια και τις Ακαδημίες.Το μέλλον είναι εκεί.

Είναι για τις ΗΠΑ το τέταρτο χρυσό μεταλλιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα FIBA U19, ενώ για την Ελλάδα, εκτός το αργυρό που πήρε σήμερα , κέρδισε το χρυσό το 1995 στην Αθήνα, και το χάλκινο που εξασφάλισε στη Θεσσαλονίκη το 2003.
Δεκάλεπτα: 19-19, 30-46, 51-60, 80-88
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 1, Κατσίβελης 5, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 3, Καραθανάσης, Παπανικολάου 12, Γεωργάκης 1, Σλούκας 17, Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 16, Κασελάκης 15, Σαρικόπουλος 2
ΗΠΑ: Γκιμπς 13, Κάρι 9, Τέιλορ 18, Μακ 4, Τόμπσον 10, Γουάιτ 9, Χέιγουορντ, Σούρνα 1, Μίλερ 8, Κάστο, Μούλτρι 10, Τόμπκινς 6
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.