Αφιέρωμα στο στο final six του Πανελληνίου Κορασίδων στο Τσοτύλι.


Στη μάχη της τελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων, που θα  θα φιλοξενηθεί στο Τσοτύλι Κοζάνης, απο 27 Ιουνίου, έως 1 Ιουλίου, ρίχνεται η εκπρόσωπος του νησιού μας Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων..

Συμμετέχοντες, πέραν της Κρητικής ομάδος , σύλλογοι με μακρόχρονη πορεία στο χώρο, "παραδοσιακές δυνάμεις" με πανελλήνια αναγνώριση, αλλά και  "Σταχτοπούτες"

Ο ΟΑΧ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας, θ’ αντιμετωπίσει τον Ιάσωνα Κολωνού, ενώ στην συνεχεια θα παίξει με Κεραυνό Αγίου Γεωργίου, Έσπερο, Κρόνο Αγίου Δημητρίου και ΠΑΟΚ. 

Οι ομάδες που συμμετέχουν 

Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων.
Τα κορίτσια του Μιχάλη Κασικτσόγλου, κατεκτησαν τον Παγκρητιο τίτλο, καταθετοντας τυην ποιότητα τους απεναντι σε Αρκάδι, ΟΦΗ και Ηροδοτο, ενω στα προκριματικα εκαναν...περιπατο στην στην τελική φάση του Παννεληνιου πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων διαθέτει όλα τα στοιχεία να διακριθεί στο Τσοτύλι Κοζάνης και τα κορίτσια που την απαρτίζουν κυρίως είναι οι: Τσώνη , Δερμιτζάκη, Δρικάκη , Χαιρετάκη , Βασιλογιαννάκη , Γιακουμάκη , Καραμούστου , Κoπάση , Παπαδάκη , Δασκουλίδου, Σκουμπάκη, Δασκαλάκη με τα τρια "Δ" (Δερμιτζάκη, Δασκουλιδου, Δασκαλάκη) να ξεχωρίζουν.

Α.Ε.Σ. ΙΑΣΩΝ Κολωνού
Οι Κορασίδες της περιοχής του Κολωνού, αφού τερμάτισαν πρώτες στην κανονική περίοδο με 21 νίκες και 1 ήττα, κέρδισαν στην πρώτη φάση των play off τον Αθηναϊκό με 3-0 (παιχνίδια) και αντιμετώπισαν στον τελικό τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Κρόνος Γέρακα (3-2). 
Την Τετάρτη 25 Απριλίου, υποδέχτηκαν τον Παναθηναϊκό για το τελευταίο παιχνίδι που θα καθόριζε τον Πρωταθλητή, κερδίζοντας με 47-44, στο γεμάτο κλ.του Αγ. Νικολάου Πατησίων (20ο Γυμνάσιο Αθηνών) και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Α΄ΕΣΚΑ .
Προπονητές έχει τους Ποφάντη και Συριοπούλου και ξεχωρίζουν από τις αδελφές Λέρη, η  Ουρανία, από τις αδελφές Γαβριηλίδη  η Αναγέννα και η Κάτρη και η ομάδα αποτελείται κυρίως από τις Λαλέογλου Ρ. , Γαβριηλίδη, Πελέκη, Λέρη Ουρ., Πρένγκα , Λέρη , Καζούρη , Δαμίγου Γαβριηλίδη Α., Αγγέλου, Γιαννακούλια, Κάτρη


ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου
Οι κορασίδες απο τον Α.Δημητριο κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ και πήραν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς στο τρίτο τελικό επικράτησαν του Πρωτέα στη Βούλα με 54-44.
Προπονητή εχουν τον  Δημήτρη Σταμούλη και ξεχωρίζουν οι Μποσγανά,  Μούτσα και Γρηγοροπούλου.Στηριζεται κυριως στις: Μπέκιου , Μποσγανά , Θεοφανίδη , Εγγελή , Ρούτση , Σιγούρου , Μυστικού , Τσούχλη , Τσούρτη, Ρετσίνα, Καρκακέλα, Τζανέτου.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ
Πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης , αναδείχθηκε η ομάδα μπάσκετ κορασίδων του , καθώς επικράτησε και των τριών ομάδων (Ηρακλής, Παναθλητικός και Αστέρας Ιπποδρομίου) στο φετινό φάιναλ φορ της τελικής φάσης του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΘ.
Προπονητές έχει τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον Μασλαρινό και ξεχωρίζουν οι Λέξα, Πολυμένη,Φείδα, ενω την ομάδα την απαρτιζουν κυρίως οι Πολυμένη, Φίλιου, Λέξα, Καζαμία, Πιτσούλη, Χατζηδάκη, Γενναίου, Στεργάκη, Παπαγεωργίου, Φράγκου, Φέιδα, Μπουτσούρη, Θεοδώρου, Αστεριάδου, Τσαγκαράκη.

Έσπερος ΑΟΠΑ
Η ομάδα κορασίδων του Έσπερου/ΑΟΠΑ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ –Η,  τον τίτλο χωρίς ήττα, αήττητες ,για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ετοιμάζεται για να βρεθεί έτοιμη, στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Ο Εσπερος ΑΟΠΑ έχει τον γνωστό  πρόεδρο Κώστα Μαρλαφέκα  υποστηρίζει το γυναικείο τμήμα με όλες τις δυνάμεις του και πιστεύει στην ανάπτυξη των ακαδημιών.
Προπονητή έχει τον  Πέταρ Πέτροβιτς και ξεχωρίζουν οι αδελφές Μιχαηλίδου (Κάλη και Ελένη) και η Νάτσκου.
Για τους αγώνες υπολογίζει τις Αδαμαντία Παπαευσταθίου, Ελένη Σολδάτου, Μαρία Πολίτη, Αναστασία Μπαλάση, Άννα Τζελέπη, Όλγα Γιαννοπούλου, Αγγελική Μπούσια , Κάλη Μιχαηλίδου, Ελένη Μιχαηλίδου, Μαριάννα Δημοπούλου και Ευαγγελία Νάτσκου.

ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών
Στους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων προκρίθηκε η ομάδα του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου, για πρώτη φορά στην ιστορία τους .
Το προπονητικό τιμ απαρτίζουν η Δήμητρα Βακουφτσή με βοηθό της τον Αντώνη Καραγιάννη.
Την ομάδα την απαρτίζουν οι Αναστασία Τζημορώτα, Ελένη Φάρρου, Χριστίνα Θεοδώρου, Κωνσταντίνα Δαδαλή, Στέλλα Τσιαρσιώτη, Ερμιόνη Παππά, Εύα Λιακοπούλου, Δήμητρα Ζυγούρα, Σοφία Ασλανίδου, Ελένη Ντόνα, Ελένη Παπαδημητρίου, Αθανασία Παππά.

To πρόγραμμα αγώνων της Τελικής Φάσης των Κορασίδων.
Τετάρτη 27.06.2018        
16.00 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου
18.00 Έσπερος ΑΟΠΑ - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών
19.30 Τελετή έναρξης
20.00 ΟΑ Χανίων - ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού

Πέμπτη 28.06.2018         
16.00 ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου - Έσπερος ΑΟΠΑ
18.00 ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού - ΑΣ ΠΑΟΚ
20.00 ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - ΟΑ Χανίων

Παρασκευή 29.06.2018 
15.00 ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού - ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου
17.00 ΟΑ Χανίων - Έσπερος ΑΟΠΑ
19.00 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών

Σάββατο 30.06.2018      
14.00 ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου - ΟΑ Χανίων
16.00 ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών - ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού
18.00 Έσπερος ΑΟΠΑ - ΑΣ ΠΑΟΚ

Κυριακή 01.07.2018       
09.30 ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου
11.30 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΟΑ Χανίων
13.30 ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού - Έσπερος ΑΟΠΑ
15.00 Τελετή λήξης
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.