Αφιέρωμα στο final six του Πανελληνίου παίδων στο Αγρίνιο..


Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τελικής φάσης του 45ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Αγρινίου 20-24 Ιουνίου, με την συμμετοχή της κορυφαίας Κρητικής ομάδας φέτος, αυτή του Ηράκλειο .

Συμμετέχοντες, πέραν της Κρητικής ομάδος , σύλλογοι με μακρόχρονη πορεία στο χώρο, "παραδοσιακές δυνάμεις" με πανελλήνια αναγνώριση, αλλά και  "σταχτοπούτες".

-Η πιο ιστορική ομάδα της διοργάνωσης αδιαμφισβήτητα είναι η ομάδα του Παναθηναϊκού ΑΟ, λόγω της συχνής συμμετοχής σε τελική φάση πανελλήνιων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.
Οι υπόλοιπες ομάδες που θα συμπληρώσουν την καλύτερη εξάδα, αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις της επαρχίας με συχνή παρουσία και επιτυχημένη πορεία σε διοργανώσεις παρόμοιου βεληνεκούς.
Αναφερόμαστε στον ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης,  και τον ΑΣΠ Προμηθέα Πατρών.
Τέλος  η διοργάνωση που θα σημαδέψει ιστορικά την πορεία του συλλόγου είναι η πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΘ η 10Academy.

Το Ηράκλειο , κατέκτησε τον Παγκρήτιο τίτλο, σε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα με 4 ομάδες, να φιλοδοξούσαν με ίδιες πιθανότητες να κατακτούσαν την πρωτιά.
Η ομάδα της Δ. Μποφόρ, παρά την αλλαγή προπονητή, κατέκτησε με πειστικές εμφανίσεις το final four, που διεξήχθη στις Αρχάνες, να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και μέσω της πρωτιάς στην β φάση του Πανελλήνιου , να εκπροσωπεί το νησί.
Προπονητές της ομάδας είναι οι Α.Πινακουλάκης και Νίκος Δελατόλας, ενώ όλοι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό , με τους Βαμβουκάκη, Κουκιαδάκη, και Καψάλη να είναι οι αθλητές που ξεχωρίζουν.

-Παναθηναϊκός και Περιστέρι είχαν φτάσει στους τελικούς των play off του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ στους Παίδες. 
Πρωταθλητής της Α' ΕΣΚΑ για τη σεζόν 2017-2018 είναι ο Παναθηναϊκός στους Παίδες, καθώς επιβλήθηκε 73-62 του Περιστερίου, κάνοντας το 3-1 στους τελικούς με την ομάδα των δυτικών προαστίων.
Προπονητή έχει τον κ.Σιούτη και ξεχωρίζουν οι Καλιανιώτης, Γιώτης, Κοντούδης.

-Σε παρόμοια πορεία βρίσκεται και η ομάδα του ΓΣΣ Πανιωνίου τα τελευταία χρόνια, άλλος ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία στο χώρο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα του νησιού μας στη διοργάνωση. 
Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό και απίστευτη εξέλιξη στο φινάλε του αγώνα, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 57-56 και με 2-1 νίκες αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Α’ ΕΣΚΑΝΑ Παίδων για τη σεζόν 2017/2018 .
Προπονητές είναι οι Μελέτης, Παπαϊωάννου και ξεχωρίζουν οι νεαροί Τόλιας , Κουμάνταρος , Νουρτσελλάρι.

- Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Πανελλήνιου παίδων, αποτελεί ο ΑΣΠ Προμηθέας Πατρών καθώς έχει σερί  28 φετινές νίκες της και συμπλήρωσε μια σειρά από σημαντικά ρεκόρ, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα με συμμετοχή και στα 4 τελευταίες διοργανώσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παίδων. 
Επίσης, αυτή θα είναι η 7η σερί συμμετοχή σε Τελικά Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποδομών (Εφήβων ή Παίδων), όταν η επόμενη ομάδα σε συμμετοχές την τελευταία πενταετία έχει 5 (ΠΑΟΚ), ενώ ακολουθούν με 4 ο ΑΣΕ Δούκα και ο Ίκαρος Καλλιθέας.
Αξίζει, τέλος, ν’ αναφέρουμε πως η Παιδική ομάδα του Προμηθέα έχει συμπληρώσει 115 αγώνες αήττητη σε παιχνίδια της ΕΣΚΑ-Η και της Β΄ (Ημιτελικής) Φάσης, ενώ οι Παίδες και οι Έφηβοι του Προμηθέα έχουν συμπληρώσει αθροιστικά 166 αγώνες ΕΣΚΑ-Η και της Β΄ (Ημιτελικής) Φάσης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων αήττητοι. 
Προπονητή έχει τον  Ανδρέα Κεσαπίδη και ξεχωρίζουν ο Μαντζούκας (ποιος άλλος), με συμμέτοχες σε Ανδρική ομάδα και Πανελλήνιο Εφήβων, Καφέζας , Μαράτος , Μοίραλης.

-Άλλη μια ομάδα της επαρχίας είναι ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης, η οποία  στέφτηκε πρωταθλητής ΕΚΑΣΑΜΑΘ Παίδων στην Ελευθερούπολη, καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό τον Αστέρα Καβάλας 65-66.
Προπονητής είναι ο Θερμός Γιάννης και ξεχωρίζουν οι Μελαδιανός, Ευσταθιάδης. 

-Για πρώτη φορά  θα δώσει το παρόν σε μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση, αφού κατετάγη πρώτη Final 6 Παίδων της ΕΚΑΣΘ, με 4-0 νίκες η  10Academy.
Η πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΘ , έχει προπονητή τον παλαίμαχο άσσο Νίκο Χατζηβρεττα, και ξεχωρίζουν τα αδέρφια Παπασάβογλου (Αντώνης και Αριστείδης)  και τα αδέρφια Τσιροπούλη.

-Το ΔΣ του Ηράκλειο σχεδιάζει το συνολικό πρόγραμμα συμμετοχής της αποστολής. 

Μεγάλο ενδιαφέρον για να ακολουθήσουν την ομάδα εκδηλώνεται ήδη κι από αρκετούς γονείς και φίλους των αθλητών, που θα συνδυάσουν τους αγώνες με μια όμορφη εκδρομή.

-Αναλυτικά το πρόγραμμα και των πέντε ημερών του Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων:

Tετάρτη 20 Ιουνίου
16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΓΑΣ Αριων Ξ.
18.00 ΔΕΚΑ – Ηράκλειο ΟΑΑ
19.30 Τελετή Εναρξης
20.00 Πανιώνιος ΓΣΣ – ΑΣΠ Προμηθέας

Πέμπτη 21 Ιουνίου
16.00 ΓΑΣ Αρίων Ξ.- ΔΕΚΑ
18.00 ΑΣΠ Προμηθέας – Παναθηναϊκός ΑΟ
20.00 Ηράκλειο ΟΑΑ – Πανιώνιος ΓΣΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου
15.00 ΑΣΠ Προμηθέας – ΓΑΣ Αρίων Ξ.
17.00 Πανιώνιος ΓΣΣ – ΔΕΚΑ
19.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – Ηράκλειο ΟΑΑ

Σάββατο 23 Ιουνίου
14.00 ΓΑΣ Αρίων Ξ. – Πανιώνιος ΓΣΣ
16.00 Ηράκλειο ΟΑΑ – ΑΣΠ Προμηθέας
18.00 ΔΕΚΑ – Παναθηναϊκός ΑΟ

Κυριακή 24 Ιουνίου
09.30 Ηράκλειο ΟΑΑ – ΓΑΣ Αρίων Ξ.
11.30 Παναθηναϊκός ΑΟ – Πανιώνιος ΓΣΣ
13.30 ΑΣΠ Προμηθέας – ΔΕΚΑ
15.00 Τελετή Λήξης

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.