Το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου, με ανατροπή πρωταθλητής Κρήτης.


Σε έναν  συγκλονιστικό και συνάμα υψηλής ποιότητας τελικό, το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου πήρε την νίκη-πρόκριση για την β φάση του σχολικού πρωταθλήματος αγοριών, επικρατώντας του 2ου ΓΕΛ  Ιεράπετρας με 48-45, σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με ανατροπή.
Πηγή φώτο:"Beach Volley και άλλα - Φωτοαναμνήσεις από 2013"

Με αυτήν την νίκη τα αγόρια του 3ου ΓΕΛΗ, ταξιδεύουν την Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα , οπού θα αντιμετωπίσουν στην β φάση, τις πρωταθλήτριες ομάδες Λυκείων , Νήσων.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το Λύκειο της Ιεράπετρας, μπήκε συγκεντρωμένο, αποφασισμένο και με πολλή ενέργεια , αιφνιδίασε τους Ηρακλειώτες και προηγήθηκαν στο πεντάλεπτο περίπου με 0-12, κλείνοντας το οκτάλεπτο στο 07-22.

Στην δεύτερη περίοδο, τα αγόρια του 3ου ΓΕΛ, αντέδρασαν, έσφιξαν την άμυνά τους (κυρίως στον Πλακογιαννάκη),και με επί μέρους 13-07, πήγαν στο -9 στο ημίχρονο (20-29).

Στην επανάληψη το 3ο ΓΕΛΗ συνέχισε να ροκανίζει την διαφορά,με κύριους εκφραστές τους Κίτσο-Μαχαιριανάκη, που είτε με ντράϊβ , είτε με κερδισμένα ριμπάουντ μείωσαν στους 4 πόντους (33-37) ενω στο Λύκειο της Ιεράπετρας, η κόπωση και η έλλειψη επιλογών έκανε την εμφάνισή της, με τον Πλακογιαννάκη να παλεύει με όλους.

Στην τελευταία περίοδο , είχαμε την ίδια εικόνα, το μομέντουμ, το είχαν οι μετέπειτα νικητές που κατάφερναν έστω και δύσκολα να βρίσκουν τρόπο να βάζουν το καλάθι και να μειώνουν , εν αντιθέσει με το 2ο ΓΕΛΙ , που δεν ειχε απαντήσεις.

Έτσι λίγο πριν το τέλος, με συνεχή καλάθια του Μαχιαριανάκη, το 3ο ΓΕΛΗ, έκανε την ανατροπή και διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος.

Οι Μαχαιριανάκης (έστω κι αν..ξύπνησε αργά), ο Κίτσος με καθοριστική παρουσία κάτω από το καλάθι , ο Μανιαδής Ε., όταν η ομάδα του ήταν πίσω και ο Καθαράκης, που μάζεψε καθοριστικά ριμπάουντ, ήταν κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Κρήτης.

Ο Μάνος Πλακογιαννάκης, δικαιολόγησε για κλήθηκε στην Εθνική Εφήβων, αφού τα έκανε όλα. Σκόραρε, πάσαρε, διάβαζε σωστά το ματς και μάζεψε και ριμπάουντ.

Πολύ κάλος και ο Μπαντήλας στο τρανζίσιον. 


3o ΓΕΛ Ηρακλείου - 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας  48-45
Οκτάλεπτα: 07-22, 20-29 (ημ.), 33-37, 48-45.  
Διαιτητές: Καρκανάκης, Κουτσάκης.
Γραμματεία: Λαδουκάκης, Αποστολάκη, Γρηγορίου.

3ο ΓΕΛ Ηρακλείου (Αλ.Οικονόμου):Καθαράκης 2, Γαλανάκης , Μαχαιριανάκης 18(2), Νησωτάκης  , Νησωτάκης 1,Τζανόπουλος , Γιακουμάκης , Καλομοίρης , Μανιαδής Ε. 6, Κίτσος-Καλυβιανάκης Ι., Μανιαδής Μ.Α. 2, Κίτσος-Καλυβιανάκης Κ. 19(1), Κυπριωτάκης .
2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας  (Ασπραδάκης): Αρώνης Εμμ. 6, Αρώνης Δημ., Μπαντήλας 11(1), Πλακογιαννάκης 17(1), Προϊστάκης 3(1), Σφυράκης 8(1), Μαλλιωτάκης , Πάγκαλος , Χριστοδουλάκης, Κοντογιαννάκης .

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.