Σχολικά | Πρωταθλητής Λυκείων Ν. Ηρακλείου το 3ο ΓΕΛ (pics).


Στο κατάμεστο από θεατές κλειστό γυμναστήριο Λίντο έγινε σήμερα το πρωί (06/02), ο τελικός της διοργάνωσης του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων στα αγόρια. 

Πλήρεις οι κερκίδες του γηπέδου από γονείς, καθηγητές, συμμαθητές και φίλους των παιδιών που αγωνίζονταν, σε ένα πολύ όμορφο κλίμα χωρίς αντιπαλότητες και στο τέλος του αγώνα οι ηττημένοι από το ΓΕΛ Αλικαρνασσού, ευχόταν καλή συνέχεια στους νικητές..

Η οργανωμένη και επιμελής μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών, που πραγματοποιήθηκε με συντονισμένες ενέργειες και παρουσία των διευθυντών και συλλόγων διδασκόντων εκπαιδευτικών και των δύο σχολικών μονάδων, δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ξεκίνησε ο αγώνας.

Δυνατές μονομαχίες και διεκδικήσεις κάτω από τα καλάθια, όμορφες ομαδικές και ατομικές ενέργειες, θεαματικά τρίποντα ενθουσίαζαν τους παρευρισκόμενους.

Η άρτια τεχνική κατάρτιση και το πλούσιο ταλέντο των αγωνιζομένων ξεδιπλωνόταν σε κάθε φάση, με τους θεατές να επευφημούν, να χειροκροτούν και να παροτρύνουν, ενισχύοντας τις προσπάθειες των μαθητών–παικτών.

Άψογη από πλευράς διοργάνωσης η εκδήλωση, την ευθύνη της οποίας είχε η ομάδα Φυσικής Αγωγής του Ν. Ηρακλείου.

Ακριβοδίκαιη και αμερόληπτη η διαιτησία των Κ.Φ.Α κ.κ Στέλιου Καρκανάκη και Μανωλάκη Μανώλη..

Ισορροπημένο το παιχνίδι των δύο ομάδων στο ξεκίνημα, με την ομάδα του 3ου ΓΕΛ, να πετυχαίνει μια μικρή διαφορά 3 πόντων.   
17-19 το σκορ του 1ου οκταλέπτου.

Ίδια περίπου εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το 3ο ΓΕΛ , να διευρύνει την διαφορά ακόμα ένα καλάθι.
31-35  το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της 3η περιόδου οι παίκτες του 3ου ΓΕΛ κατάφεραν με προσωπικές ενέργειες των Μαχαιριανάκη (κυρίως), Κίτσου και Καλομοίρη,  με ένα ξέσπασμα να διευρύνουν τη διαφορά και να προηγηθούν  στο σκορ 39-49, στο 24:00"

Κάπου εκεί ο τελικός ...σχόλασε και οι βιαστικές επιθέσεις για ανατροπή από το Λύκειο Αλικαρνασσού, ανακόπηκαν από την καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων, οι οποίοι στο τέλος διαχειρίστηκαν άψογα την διαφορά που είχαν έχοντας οδηγό τον Μαχαιριανάκη, αναγκάζοντας τους συμμαθητές του από τις κερκίδες, να φωνάζουν "είναι τρελός ο αρχηγός".

Τελικό σκορ 45-56 υπέρ της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Ηρακλειου.

Μετά το τέλος του ματς σε θαυμάσιο κλίμα, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Σύντομα video - στιγμιότυπα του τελικού.

ΓΕΛ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ - 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  45-56
Οκτάλεπτα: 17-19, 31-35 (ημίχ.), 39-49, 45-56.
Διαιτητές : Καρκανάκης-Μανωλάκης.
Γραμματεία: Κρασανάκη Μ.-Αποστολάκη.
Ιατρός : Σαριδάκης.
ΓΕΛ Αλικαρνασσού (Δημάδης Ιωαν.): Σμαραγδάκης 16(2), Χαλκιαδάκης , Κατσανάκης , Χαμηλός , Κλεισαρχάκης 2, Πετράκης 7(1), Φίκαρης , Σφυροέρας , Φραγκιαδουλάκης , Καββαλαράκης 7(1), Χαμαμτζής 4, Μαρκογιαννάκης 9(1).
3ο ΓΕΛ Ηρακλέιου (Οικονόμου Αλέξ.): Καθαράκης , Γαλανάκης , Μαχαιριανάκης 18(1), Νησωτάκης , Τζανόπουλος , Γιακουμάκης , Καλομοίρης 9(1), Μανιαδής Μιχ. 9(1), Κίτσος 11(3), Μανιαδής Εμμ. 9,  Κυπριωτάκης .

-Στα κορίτσια πρωταθλήτρια ομάδα Νομού Ηρακλείου, αναδείχθηκε το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου χωρίς αγώνα.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.